ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Πληθαίνουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που αποφασίζουν τη διακοπή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει, μεγαλώνοντας την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος βέβαια χρωστά στους φαρμακοποιούς περί τα 230 εκατ. ευρώ.

Ήδη, φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς χορηγούν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, τα φαρμακεία

σε  Εύβοια, Φλώρινα, Γρεβενά, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Μαγνησία, Κορινθία και Αργολίδα. Με αντίστοιχες αποφάσεις των φαρμακευτικών τους συλλόγων, τα φαρμακεία των συγκεκριμένων περιοχών δεν εκτελούν τις ιατρικές συνταγές των μελών του ΕΟΠΥΥ. Έτσι, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακά τους.

Από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου σε αντίστοιχες αποφάσεις προχωρούν τα φαρμακεία της Κέρκυρας και της Κοζάνης, ενώ  από την Τετάρτη 22 Αυγούστου τα φαρμακεία της Ροδόπης.
Το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν και οι φαρμακοποιοί της Λέσβου και της Θεσσαλονίκης.

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία του Πειραιά την ερχόμενη Πέμπτη 23 Αυγούστου, που θα συνεδριάσει ο σύλλογός τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί «ενδεχόμενη πανελλαδική κινητοποίηση».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 πάντως, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, δήλωσε ότι τα φαρμακεία δεν έχουν λόγο να στερούν το φάρμακο από τον ασθενή. «Εάν αυτή η κατάσταση εξακολουθήσει να παίρνει τον χαρακτήρα εκβιασμού, η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα