ΠΡΩΤΑ ΤΕΣΤ, ΜΕΤΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Εξετάσεις πριν από την εφεδρεία; Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζει το υπουργείο Διοικητικής ΜΕταρύθμισης σε μια προσπάθεια να εφαρμόσει την εφεδρεία με όσο το δυνατόν αντικειμενικά και όχι, ή όχι μόνον ηλικιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, τη διενέργειας μιας ηλεκτρονικής εξέτασης πολλαπλών επιλογών, προκειμένου να αναδειχθούν οι ικανότεροι από το προσωπικό που χρειάζονται για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, μελετά το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σκέφτονται το ενδεχόμενο να υποβληθούν,  καταρχάς, οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης σε τεστ γενικών γνώσεων και αντίληψης, ενώ δεν αποκλείεται να περιληφθούν και ορισμένες ερωτήσεις κρίσεως.

Εκτός εξέτασης αναμένεται να είναι οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για τους οποίους μελετάται να οριστεί διαφορετική διαδικασία αξιολόγησης. Δεν αποκλείεται η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας  – εργασιακής εμπειρίας  καθώς και διάφορων κοινωνικών κριτηρίων.
Υπό διερεύνηση είναι κατά πόσο σε αντίστοιχα τεστ θα υποβληθούν και οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος, θα συνυπολογιστούν και οι ανάγκες κάθε φορέα, για τον λόγο αυτόν δεν αποκλείεται να συνοδευτεί η αξιολόγηση και από μετακινήσεις υπαλλήλων μεταξύ υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα