«ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ»

Η Φινλανδία προετοιμάζεται για ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης. Ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Ερκι Τουομιόγια θεωρεί αφενός ότι είναι θέμα χρόνου η έξοδος από την ευρωζώνη, αφετέρου ότι το ευρώ είναι η απόλυτη καταστροφή…


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, τόνισε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο Φιλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια.

Ο Τουομιόγια δήλωσε πως οι Φιλανδοί  αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για την διάλυση της ευρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η έξοδος κάποιας χώρας από το ευρώ, είναι θέμα χρόνου.
«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως είτε ο Νότος ή ο Βορράς θα αποχωρίσουν γιατί «ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.

«Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και για να προλάβει τις έντονες αντιδράσεις, ο κ. Τουομιόγια δήλωσε πως αυτό που μόλις παραπάνω περιέγραψε, δεν είναι κάτι που προωθούν στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση.

«Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα», κατέληξε ο Τουομιόγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα