ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΦΟΥΧΤΕΛ, ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΜΑΡΑ

08:00 5/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Την Ελλάδα «οργώνει» για τρίτη φορά μέσα στο 2012 ο εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς – Γιόαχιμ Φούχτελ. Και αυτή η επίσκεψή του πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν  υπογράψει οι κυβερνήσεις Ελλάδας Γερμανίας το 2010.

Ο Χ. Φούχτελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,

τον υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Μάλιστα έχει προγραμματιστεί και συνέντευξη τύπου για σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου θα έχουν συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία Χ. Φούχτελ. Στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση σε επίπεδο ομάδων εργασίας των δύο υπουργείων προκειμένου να συζητήσουν για τον «οδικό χάρτη» του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου ο Χ. Φούχτελ θα επισκεφθούν τη Ρόδο, την Τρίπολη, την Πάτρα, την Κέρκυρα και την Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχουν επαφές με τους περιφερειάρχες του δημάρχους και τους τοπικούς φορείς. Στην ατζέντα του περιλαμβάνονται θέματα όπως η ενέργεια, οι Α.Π.Ε., η αφαλάτωση και η διαχείριση αποβλήτων.

Στα μέσα Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV ΙΙΙ). Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η συνάντηση έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων, αλλά και μεταξύ, εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών σε πολλούς τομείς της πολιτικής σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η προώθηση της ανάπτυξης ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της συνεργασίας με Γερμανούς εταίρους. Πολλές επαρχίες και δήμοι στη Γερμανία έχουν εκφράσει την επιθυμία, όχι μόνο για συμμετοχή στην ανταλλαγή εμπειριών, αλλά και για αδελφοποιήσεις με δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα