ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ

07:35 5/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Πλήρη εικόνα, μέσω ανθρώπων που εμπιστεύεται, επιδιώκει να έχει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα ο Πρωθυπουργός. Οι τοποθετήσεις σε ΕΥΠ και ΣΔΟΕ, η παρουσία Λαζαρίδη στο ραντεβού με Σόιμπλε και η εμπλοκή Παπασταύρου στις διαπραγμάτευσης για τις καταθέσεις στην Ελβετία.

Δεν θέλει να αφήσει τίποτε στην τύχη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μοιάζει να επιθυμεί να έχει πλήρη εικόνα για τις εξελίξεις στα κρίσιμα μέτωπα,

κατά προτίμηση μέσω στελεχών που ο ίδιος γνωρίζει προσωπικά και εμπιστεύεται πλήρως.

Το έπραξε προ μηνός με την αντικατάσταση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και την επιλογή ως επικεφαλής του Σώματος ενός «δικού» του ανθρώπου, του Στέλιου Στασινόπουλου, εφόρου Μεσσήνης και στελέχους με ενεργή παρουσία στα δρώμενα της Μεσσηνίας. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση ενός άλλου Μεσσήνιου, του δικηγόρου Καλαμάτας Παναγιώτη Κοντούλη για τη θέση του υποδιοικητή της ΕΥΠ αλλά και του κ. Θεοδ. Δραβίλα, στο παρελθόν αναπλ. διευθυντή της ΝΔ, για τη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών.

 Ο Λαζαρίδης και ο Σόιμπλε

Η παρουσία του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στούρνάρα με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, προκάλεσε αίσθηση, δεν αποτέλεσε όμως και έκπληξη. Άλλωστε, ο Χρ. Λαζαρίδης συνεχίζει να είναι ο «οικονομικός εγκέφαλος» του Μαξίμου και εκ των πλέον στενών συνομιλητών του Αντ. Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι δημοσιεύματα ήθελαν τον πρωθυπουργό να δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης με τον Γιάννη Στουρνάρα, παραγκωνίζοντας τον επί έτη στενό του συνεργάτη. Η μετάβαση του «ντουέτου» Στουρνάρα – Λαζαρίδη στο Βερολίνο αποτέλεσε «απάντηση» και σε αυτά τα σενάρια ενώ σε κάθε περίπτωση, ο Χρ. Λαζαρίδης αναμένεται να μεταφέρει αυτολεξεί στον πρωθυπουργό όσα ειπώθηκαν κατά τη δίωρη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό, ενόψει και του κύκλου συναντήσεων που θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός με Ρομπάι και Ντράγκι.

Ο Χρ. Λαζαρίδης, όμως, δεν ήταν ο μόνος έμπιστος που συνόδευσε υπουργό στο εξωτερικό. Το ίδιο συνέβη και με τον Σταύρο Παπασταύρου, ένα από τα στελέχη της ΝΔ με εξαιρετικές σχέσεις στο εξωτερικό και σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά επί ευρωπαϊκών θεμάτων, ο οποίος συμμετείχε με τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στη Βέρνη με αντικείμενο την οριστικοποίηση της ελληνοελβετικής συμφωνίας για τη φορολόγηση των χρημάτων που «φυγαδεύθηκαν», και μάλιστα αφορολόγητα, από την Ελλάδα προς τις ελβετικές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα