Εκστρατεία ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Με φόντο τις δύο, «δύσκολες» για την κυβέρνηση ψηφοφορίες (σήμερα επί του φόρου ακινήτων και αύριο επί των πλειστηριασμών), η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να δημιουργήσει νέο πολιτικό μέτωπο με την κυβέρνηση σε ένα θέμα το οποίο αφορά κατεξοχήν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Αν και στην Κουμουνδούρου ανέμεναν «σκληρότερες» ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να οδηγήσει στο «κόκκινο» το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, κατηγορώντας, ουσιαστικά,

την κυβέρνηση, πως «ανοίγει την κερκόπορτα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων».

Καταγγελίες και κινητοποιήσεις

Τη μάχη με την κυβέρνηση θα αναλάβει, στο ανώτατο επίπεδο, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κανόνισε αιφνιδίως συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία της ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής), η οποία θα λάβει χώρα σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερωθεί από την αντιπροσωπεία της Ένωσης για τις «λεπτομέρειες» του νομοσχεδίου και αμέσως μετά, με δηλώσεις του, θα εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, ως «προανάκρουσμα» των όσων θα πει το απόγευμα του Σαββάτου, πριν την σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Εξάλλου, ήδη από χθες, η Κουμουνδούρου κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση και η τρόικα έστησαν «μια εικονική διαπραγμάτευση» και «φέρνουν νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει οριστικά το παράθυρο για άρση πλειστηριασμών και απελευθέρωση κατασχέσεων». «Μάλιστα, ενώ ήταν γνωστό ότι η ρύθμιση για την προστασία από την άρση των πλειστηριασμών λήγει στις 31/12, η κυβέρνηση προχωράει σε αυτή την επικοινωνιακή κίνηση την τελευταία στιγμή με μια fast track διαδικασία, προχωρώντας σε έναν εκβιασμό προς τους κυβερνητικούς βουλευτές», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, «διαγράφεται καθαρά η πρόθεση καθολικής άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά τη μεταβατική περίοδο του ενός χρόνου, αλλά και της τροποποίησης του νομικού καθεστώτος, έτσι ώστε να προχωρούν με γρήγορο ρυθμό οι διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμών».

Η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση δε θα κινηθεί μόνο σε λεκτικό επίπεδο. Στην Κουμουνδούρου σχεδιάζονται και κινητοποιήσεις, παρά την -πολλάκις διαπιστωμένη- απροθυμία των πολιτών να «γεμίσουν δρόμους και πλατείες». Σε κάθε περίπτωση, σήμερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσουν το «παρών» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν καταναλωτικές οργανώσεις και η ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα