ΔΝΤ: Εντυπωσιακή μεταστροφή του κλίματος

Σαν τη μέρα με τη νύχτα ήταν η εφετινή σύνοδος του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Οι επιτελείς των εγχώριων τραπεζών που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΔΝΤ διαπίστωσαν την μεγάλη αλλαγή κλίματος υπέρ της χώρα μας.

Στην αμερικανική

πρωτεύουσα βρέθηκαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Προβόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου. Από πλευράς εμπορικών τραπεζών στην Ουάσινγκτον βρέθηκαν ο πρόεδρος του ομίλου Εθνική Τράπεζας κ. Γιώργου Ζανιά, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Πέτρου Χριστοδούλου, βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο διευθύνων σύμβουλος κ. Άνθιμος Θωμόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Γενική Τράπεζα κ. Νικόλαος Καραμούζης. Επίσης στις ΗΠΑ ήταν και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου.

Όπως μεταφέρουν η εφετινή σύνοδος –σε αντίθεση με τις προηγούμενες όπου το θέμα της εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη- οι συνθήκες ήταν εντυπωσιακά βελτιωμένες για τη χώρα. Καθολική είναι η αναγνώριση της προόδου που έχει συντελεστεί, ειδικά στο δημοσιονομικό τομέα, το ζήτημα του Grexit έχει διαγραφεί από την ατζέντα και ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών αναζητά ευκαιρίες τοποθετήσεων διαβλέποντας την ανάκαμψη της χώρας.

Τα επιτελεία των τραπεζών είχαν συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΔΝΤ και τις διοικήσεις πολλών τραπεζών και επενδυτικών οίκων. Μεταξύ άλλων συναντήθηκαν με μέλη της διοίκησης της Bank of America, της UBS, της Morgan Stanley, της Credit Suisse, της Deutsche Bank, της Credit Agricole κ.α. καθώς και με διαχειριστές θεσμικών χαρτοφυλακίων. Οι ξένοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων ενώ ζήτησαν πληροφορίες για επενδυτικά σχέδια και άλλες επενδύσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν σε τομείς όπως real estate, ενέργειας, τρόφιμα, τουρισμό και βιομηχανία φαρμάκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα