ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:00 στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, διεκδικώντας την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων προγραμματίζουν και νέα 48ωρη απεργία στις 10 και στις 11 Ιουλίου. Η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

αναμένεται να λήξει στις 18 Ιουλίου και των εργαζομένων στον επισιτισμό μέσα στον Αύγουστο. Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτης Προύτζος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Κούκος, οι εργοδότες προβάλλουν απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τους εργαζόμενους, όπως οι μειώσεις που προτείνουν οι ζαχαροπλάστες της τάξεως του 50% έως 70%. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αυτή την εποχή υπογράφονται επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις από 10% έως 20% και ατομικές στις οποίες προβλέπεται εργασία 10 έως 12 ωρών χωρίς ρεπό και με αμοιβές 700 ευρώ ανά μήνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα