«ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΟ», ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΡΑ

Μία «πορεία προς το λαό» σχεδιάζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παράλληλα με την «υψηλή πολιτική» της άσκησης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα μέγιστα τον συμπυκνωμένο χρόνο ως τις επόμενες εθνικές εκλογές,

όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν. Έτσι, παράλληλα με την άσκηση «μαχητικής και υπεύθυνης» -όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ- αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει την «κάθοδο προς το λαό», έχοντας στο μυαλό του να… παραμείνει σε προεκλογικούς ρυθμούς έως τις επόμενες εκλογές.

Μ’ άλλα λόγια, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όσο του επιτρέπει το πρόγραμμά του, θα συνεχίσει να παρίσταται σε λαϊκές συνελεύσεις σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου, αλλά και της περιφέρειας, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο συγκεντρώσεων κρίνεται ως επιτυχές από τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, που είδαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Νίκαια, Πετράλωνα) αλλά και σε πρωτεύουσες νομών στην περιφέρεια (Γιάννενα, Πρέβεζα, Πάτρα κ.α.) να συγκεντρώνεται στις «λαϊκές συνελεύσεις» τόσος κόσμος, όσος δεν είχε συγκεντρωθεί ποτέ σε εκδηλώσεις κόμματος της Αριστεράς. Κατά συνέπεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις «στοχευμένες» πια περιοδείες (αφού δεν έχει το άγχος να καλύψει στον έναν μήνα της προεκλογικής περιόδου όλη την Επικράτεια)  και θα έρχεται σε επαφή με τους πολίτες, απαντώντας στα ερωτήματά τους και συζητώντας μαζί τους.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου έχει ήδη επιφορτίσει τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστούν σε πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης σε τοπικές κοινωνίες, οργανώνοντας δίκτυα υποστήριξης ανέργων, απόρων κ.α.
Όλα τα παραπάνω, εξάλλου, βασίζονται στην κυρίαρχη εκτίμηση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την οποία όσες αλλαγές και να κερδίσει στο Μνημόνιο η κυβέρνηση Σαμαρά, αυτές δε θα είναι αρκετές για να αποτρέψουν την πορεία εξαθλίωσης της κοινωνίας και μείωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα