ΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Θέμα προσαρμογής και επικαιροποίησης του μνημονίου θέτει ο Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή που έχει υπογράψει ο ίδιος, την οποία θα μεταφέρει ο Κάρολος Παπούλιας προς τους ηγέτες της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Νέα σύσκεψη σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. 


Ο Αντώνης Σαμαράς

έχει ετοιμάσει επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, την οποία θα παραδώσει ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Στην επιστολή μέσω της οποίας απευθύνεται προσωπικά στους ομολόγους του, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι οι Έλληνες αποφάσισαν να μείνουν στο ευρώ και υποβάλλονται μοιραία σε θυσίες. Παράλληλα, θέτει θέμα προσαρμογής του μνημονίου. Στο σημείο αυτό αναμένεται να αναφέρεται ιδιαιτέρως στο θέμα της χρονικής επιμήκυνσης του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος, καθώς και στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μέτρο για το οποίο προτείνει αντικατάστασή του με άλλα μέτρα. Επίσης, στην επιστολή τονίζεται ότι η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στους Έλληνες πολίτες.

Χωρίς δηλώσεις αποχώρησαν χθες βράδυ από την οικία του πρωθυπουργού στην Κηφισιά οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Να θυμίσουμε ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά, καθώς η εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη τον αναγκάζει να παραμένει κλινήρης. Κατά πληροφορίες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για το καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης (στον απόηχο και της παραίτησης Βερνίκου) τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, αλλά και την προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων οι οποίες λόγω και της κατάστασης υγείας του πρωθυπουργού αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σύσκεψη και μετά Βρυξέλλες 

Ο Κάρολος Παπούλιας αναχωρεί για τις Βρυξέλλες σήμερα στις 17:00, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα το πρωί ο Κ. Παπούλιας θα έχει νέα σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με τον με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκη και τον τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα. Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι θα ταξιδέψουν με πτήση της Aegean, στην οικονομική θέση.  Όπως έγινε γνωστό στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετέχει κανονικά και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα