Ανδρουλάκης vs Κωνσταντινόπουλος

Δύο νέα όσο και εξέχοντα στελέχη του, που αποτέλεσαν μάλιστα «εκρηκτικό δίδυμο» ανατρέποντας κατά πολλούς το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος, ο γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, φέρονται να έχουν αντικρουόμενες θέσεις ως προς την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρώτος φέρεται να «δείχνει»

προς την κατεύθυνση της ανάδειξης με τον πλέον σαφή τρόπο των διαφορών του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, σε μία προσπάθεια να «λειτουργήσει καλύτερα» η επιχείρηση ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, και να «ξυπνήσουν» τα αντανακλαστικά των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος, άποψη που «αγκαλιάζουν» ουκ ολίγα στελέχη του κόμματος.

Αντίθετα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος φέρεται να ενστερνίζεται περισσότερο την άποψη της ολομέτωπης επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον «νούμερο ένα» εχθρό και επιχειρώντας να «επαναπατρίσει» ψηφοφόρους που το επέλεξαν εν είδει διαμαρτυρίας στις τελευταίες εκλογές, μιλώντας την «γλώσσα της αλήθειας» και «δείχνοντας» προς την Κουμουνδούρου για την καλλιέργεια του λαϊκισμού.

Σε αυτό το κλίμα, η Χαριλάου Τρικούπη εμμένει στην προσπάθειά της για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, με την ανακοίνωση του κειμένου που αναμένεται από δεκάδες πανεπιστημιακούς και προσωπικότητες του χώρου, να θεωρείται πλέον θέμα ημερών.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι το συνεργατικό αυτό σχήμα που θα προκύψει να οδηγήσει το κόμμα στις ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι οι εθνικές εκλογές αργούν, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ.

Στην πραγματικότητα, σκόπελο για την …επέκταση του όποιου σχήματος δημιουργηθεί σε ένα νέο κόμμα, τύπου «Ελιάς», που θα μπορούσε να διεκδικήσει ενιαία την ψήφο των πολιτών σε εθνικές εκλογές ,αποτελεί η απουσία του στελέχους εκείνου που θα ηγείτο της όλης προσπάθειας.

Ο ηγέτης εκείνος που θα είναι σε θέση να εμπνεύσει τους πολίτες δίνοντας περιεχόμενο στο όρο «τρίτος πόλος» δεν έχει βρεθεί ακόμα …

Keywords
Τυχαία Θέματα