Στοχοποίηση μέσω… Σκουριών υποψιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Όταν ο Σαμαράς πηγαίνει στις ΗΠΑ και εξισώνει τους ναζί με όσους έχουν πολιτικές απόψεις κατά του ΝΑΤΟ ή ακόμη και κατά της Ευρωζώνης, πώς να μην φοβόμαστε πως όλα αυτά γίνονται για να μας στοχοποιήσει και εμάς;». Η ρητορική ερώτηση ανήκει σε κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκφράζει την ανησυχία της Κουμουνδούρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ

έχουν καταγράψει, εκτός της τοποθέτησης Σαμαρά στην Αμερική, την «τάση» πολλών κυβερνητικών στελεχών, όταν παρευρίσκονται σε πάνελ με στελέχη του κόμματος, να ρωτούν τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αν καταδικάζουν και τη βία στις Σκουριές». Μάλιστα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, τη βεβαιότητά τους πως η κυβέρνηση θα εξαπολύσει εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας τις Σκουριές και την πολιτική στήριξη που παρέσχε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να το αναδείξουν ως «το άλλο άκρο».

Επί ποδός πολέμου

Τούτων δοθέντων, στην Κουμουνδούρου βρίσκονται ήδη επί ποδός πολέμου και αναμένουν κυβερνητική επίθεση εναντίον τους. Ενδεικτικά, χθες στο site left.gr, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύθηκε κείμενο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Στις Σκουριές κατασκευάζεται το άλλο άκρο-Στόχος της μονταζιέρας οι κοινωνικοί αγώνες και η Αριστερά», το οποίο συμπυκνώνει τις υποψίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο πολιτικό παιχνίδι. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κείμενο, «ακροδεξιά κέντρα εξουσίας κρατούν «ζεστή» την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» για να ποινικοποιήσουν τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού». «Το πολιτικό παράκεντρο του Μαξίμου εστιάζει στις Σκουριές και τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού. Έναν αγώνα, που, όπως έδειξε η μαζική συμμετοχή στην πρόσφατη συναυλία, διατηρεί τα χαρακτηριστικά ενός δημοκρατικού και μαζικού κινήματος το οποίο δύσκολα θα καμφθεί από τις διώξεις και την άγρια καταστολή», υπογραμμίζεται στο κείμενο του left.gr, όπου καταγράφονται οι εξής πληροφορίες:
«Στο πλαίσιο της κατασκευής του «άλλου άκρου» και της τρομοκράτησης των κατοίκων που αγωνίζονται για τη ζωή τους, τις ημέρες που εξαρθρώνεται η δολοφονική συμμορία της Χ.Α., είκοσι τρεις κάτοικοι της Ιερισσού και τέσσερις Θεσσαλονικείς έλαβαν (στις 25 Σεπτεμβρίου) κλήσεις για να εμφανιστούν ενώπιον της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης». Παράλληλα, παραμένουν προφυλακισμένοι δύο κάτοικοι οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός». Ως εκ τούτου, παίρνει σάρκα και οστά η πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η πρακτική σε κάθε οργανωμένη ομάδα πολιτών, είτε ανήκουν σε κάποιο πολιτικό κόμμα, χώρο, ή κλάδο εργαζομένων. Και η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ (ή «ορισμένων συνιστωσών» όπως το έθεσε ο Καρατζαφέρης), ως υποστηρικτή αυτών των ομάδων, ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια προς την ευθεία τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο απέναντι «άκρο» των νεοναζί δολοφόνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα