ΑΕΝΑΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NQR ENSEMBLE

09:00 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Το πειραματικό σχήμα The NQR Ensemble παρουσιάζει τη μουσική εικαστική performance «Moving», με θέμα την έννοια της μετακίνησης.

Της Χαράς Ιωάννου

Το πειραματικό σχήμα Τhe NQR Εnsemble παρουσιάζει τη μουσική εικαστική παράσταση «Moving», με θέμα την έννοια της μετακόμισης, της μετακίνησης δηλαδή ενός ανθρώπου από έναν τόπο – κυριολεκτικό ή/και συναισθηματικό – σε έναν άλλο. «Moving» σημαίνει μετακομίζω, σημαίνει

μετακινώ, σημαίνει συγκινώ, σημαίνει κινούμαι, σημαίνει ζω.

Το «Moving» μπορεί να ειδωθεί είτε σαν μια εικαστική δράση εγκιβωτισμένη μέσα σε μια συναυλία, είτε σαν μια συναυλία μέσα σε μια εικαστική δράση. Η μουσική κινηματογραφεί το τελευταίο στάδιο μιας μετακόμισης μέσα από μια σειρά από κινούμενες ζωντανές φωτογραφίες. Είναι μια παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για την Kunsthalle Athena, ένα παλιό νεοκλασικό κτίριο στην περιοχή του Μεταξουργείου, που έχοντας μείνει ανέπαφο από τις διαφορετικές του χρήσεις μέσα στο χρόνο, φέρει έντονα σημάδια μνήμης των ανθρώπων που το «κατοίκησαν».

Στο Moving δύο περφόρμερ - η Τατιάνα Μπρε και η Δήμητρα Παπασταύρου – και μια ορχήστρα δωματίου συμπράττουν και συνδιαλέγονται στη διάρκεια μιας ώρας μέσα σε τέσσερις τοίχους ενός παλιού σπιτιού – ενός παλιού «μουσικού κουτιού». Τη μουσική έχει γράψει η Δήμητρα Τρυπάνη και την εγκατάσταση έχει κάνει ο εικαστικός Νίκος Κόκκαλης. Τη σκηνική δράση έχουν επιμεληθεί οι NQR Ensemble και ο Σίμος Πατιερίδης. Τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί η Δανάη Τίκωφ. Την ορχήστρα δωματίου αποτελούν ο Διονύσης Βερβιτσιώτης στο βιολί, ο Τάσος Μισυρλής στο τσέλο, η Ισμήνη Παπαθανασίου στις φλογέρες, ο Δημήτρης Κουκουράκης στην κιθάρα και ο Θοδωρής Τζοβανάκης στο πιάνο.

Δώδεκα μουσικά κομμάτια που αντιστοιχούν σε δώδεκα εικόνες:

Ζωγραφίζω ένα σπίτι (1), μια καρέκλα και ένα τραπέζι (2), φαγητό (3), νερό (4), ύπνο (5).

Ζωγραφίζω ρούχα (6), δουλειά (7), φίλο (8), έναν δεύτερο ύπνο. (9)

Ζωγραφίζω μια Κυριακή στο σπίτι. (10)

Ζωγραφίζω μια Δευτέρα. (11)

Δεν μπορώ να μπω – σβήνω το σπίτι. (12)

INFO: Kunsthalle Athena, Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο  20:30 (2-6/5 & 8-13/5)  Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Αναζητήσεις
αεναη κινηση προταση
Τυχαία Θέματα