Zυμώσεις των εκτός ΝΔ στελεχών για τη συγκρότηση νέου σχήματος

Άλλωστε, η συγκρότηση ενός σοβαρού, δεξιού σχήματος, με χαρακτηριστικά κριτικής στάσης προς το μνημόνιο, αποτελεί ζητούμενο και ως μέσο ελέγχου της επιρροής της Χρυσής Αυγής, τα ποσοστά της οποίας παραμένουν εξαιρετικά υψηλά παρά τις αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης.

Η διαγραφή, προ ημερών, του Βύρωνα Πολύδωρα προσέθεσε έναν ακόμη «παίκτη» και ήδη ο παλαίμαχος πολιτικός, με συνέντευξή του, άφησε

ανοικτό το ενδεχόμενο συγκρότησης μίας πολιτικής κίνησης. Χθες, ο Πρόεδρος της Νέας Μέρας Χρήστος Ζώης (σσ το κόμμα διαθέτει δύο βουλευτές τους Νικ. Σταυρογιάννη και Γ. Κουράκο που εξελέγησαν με την ΝΔ και τους ΑΝΕΛ αντίστοιχα) έσπευσε να σημειώσει σε συνέντευξή του ότι είχε ήδη επικοινωνία με τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα, τον οποίο προφανώς θα επιθυμούσε να προσεταιριστεί και ο Πάνος Καμμένος.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει τους δικούς του μπελάδες καθώς βρίσκεται σε αμφισβήτηση στο εσωτερικό του κόμματος ενώ οι… διακοπές του στις γαλλικές Άλπεις επιβάρυναν σημαντικά το κλίμα. Ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος κ. Τέρενς Κουίκ δήλωσε… άγνοια για τον προορισμό και τους λόγους του ταξιδιού του Π. Καμμένου ενώ δεν θα πρέπει να υποτιμάται ούτε η… προαναγγελία ανεξαρτητοποίησης της Ραχήλ Μακρή, εφόσον βέβαια γίνει πράξη, ούτε η δημόσια κριτική που ασκεί στον κ. Καμμένο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς. Ηχηρή είναι και η σιωπή της κ. Μαρίας Κόλλια, την οποία πληροφορίες την φέρουν να αποστασιοποιείται από τις επιλογές Καμμένου.

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι Νίκος Νικολόπουλος (που παράλληλα με το έργο του βουλευτή Αχαϊας, παρουσιάζει πλέον καθημερινή εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό) αλλά και ο κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος διεγράφη από τη ΝΔ, εμφανίζεται κάθε φορά να βρίσκεται στα πρόθυρα της επιστροφής στο κόμμα, ωστόσο δεν το πράττει αφήνοντας ανοικτά τα σενάρια για το μέλλον του.

Καθίσταται σαφές ότι πλέον γίνεται λόγος για μία σειρά στελεχών με διαφορετικό ειδικό βάρος και εμβέλεια αλλά σε κάθε περίπτωση με τις δικές τους αναφορές στο δεξιό ακροατήριο. Και είναι πολλοί εξ αυτών που θεωρούν ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης ενός σοβαρού δεξιού σχήματος καθώς η ευκαιρία που υπήρξε με τους ΑΝΕΛ χάθηκε εξαιτίας της… ιδιοσυγκρασίας και των επιλογών του Προέδρου του κόμματος. Οι συζητήσεις έχουν αρχίσει, ωστόσο είναι σαφές ότι αν αυτές διεξαχθούν με τους σημερινούς όρους δεν θα οδηγήσουν σε αποτέλεσμα. Αντιθέτως, εκτιμούν πολλοί, οι εξελίξεις θα πυροδοτηθούν αν υπάρξει αυτός που θα ηγηθεί αυτού του σχήματος συνενώνοντας τα σημερινά διάσπαρτα σχήματα και στελέχη. Κι αυτός, ακόμη, δεν έχει βρεθεί….

Keywords
Τυχαία Θέματα