«CASUS BELLI» ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ως «αιτία πολέμου» αντιμέτωπισαν στον ΣΥΡΙΖΑ τις φήμες και τα πληροφορίες ότι ενδέχεται η Βουλή να λειτουργήσει με θερινά τμήματα.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Παρότι, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Βουλή θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα και έως τις 5 Αυγούστου, ενώ θα κλείσει μόλις για 15 ημέρες (δηλαδή ως τις 20 Αυγούστου), στην Κουμουνδούρου

εξέφραζαν όλες τις προηγούμενες ημέρες τη δυσφορία τους για τα σενάρια που ήθελαν να κλείσει κανονικά η Ολομέλεια και να λειτουργήσει η Βουλή με θερινά τμήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να διαμηνύσει στον Πρόεδρο του σώματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την έντονη διαφωνία του με τα σενάρια αυτά, προειδοποιώντας τον παράλληλα ότι θα τα καταγγείλει δημοσίως, αν τελικά επικρατήσει και στη Βουλή η θερινή… ραστώνη.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου αντιμετώπιζε ως «casus belli» για δύο λόγους: αφενός, διότι κάτι τέτοιο θα έδινε λάθος μήνυμα στους πολίτες (με δεδομένο ότι η Βουλή, λόγω των διπλών εκλογών, είναι κλειστή για… 3 μήνες και παραπάνω) και, αφετέρου, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έβλεπε» πίσω από τα σενάρια αυτά την προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποφύγει τις συγκρούσεις στη Βουλή και να εμποδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. «Αν φοβούνται να το πουν, αλλά όχι να κλείνουν και τη Βουλή», σημείωναν στελέχη της Κουμουνδούρου. Πάντως, καθώς όπως όλα δείχνουν η Ολομέλεια θα λειτουργήσει κανονικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία από το πρώτο νομοσχέδιο να ξεδιπλώσει την αντιπολιτευτική του τακτική, αφήνοντας κατά μέρος τις καταγγελίες περί «φίμωσης της αντιπολίτευσης»…

Keywords
Τυχαία Θέματα