ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

Ό,τι καλύτερο αυτήν εβδομάδα στις αίθουσες η ταινία «17 κορίτσια», ό,τι χειρότερο «Ο δικτάτορας». Αλλά υπάρχει πάντα η επιλογή της περιπέτειας με τον «Προστάτη» και της κομεντί με το «Ο σεφ και ο σεφ του». Διαλέχτε!  


Ο δικτάτορας (The Dictator)

Κωμωδία του Λάρι Τσαρλς. Με τους: Σάσα Μπάρον Κόεν, Άνα Φάρις, Μπεν Κίνγκσλεϊ. Διάρκεια: 1 ώρα και 23 λεπτά.

«Είναι  εξωφρενικό να με αποκαλείτε δικτάτορα.

Είμαι ο αντιδημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής των υπηκόων μου».  Έτσι συστήνεται ο νέος ήρωας του ηθοποιού, σεναριογράφου, performer και δημιουργού Σάσα Μπάρον Κοέν στην -ο Θεός να τη κάνει – πολιτική σάτιρα που υπογράφει σκηνοθετικά ο επί ετών συνεργάτης του, Λάρι Τσαρλς.  Και αν η ατάκα μοιάζει αιχμηρή, σαρκαστική και κωμική, η ταινία, δυστυχώς, είναι  υποτονική, συμβιβασμένη και αμήχανη. Η  ιστορία ενός φανταστικού δικτάτορα από χώρα της Βόρειας Αφρικής που πηγαίνει στην Αμερική για να επαναφέρει τη δικτατορία στην πατρίδα του, είναι άνιση, κιτς και χοντροκομμένη. Και δεν είναι η ενόχληση των πολιτικά ορθών που την κάνει σχεδόν αποτρεπτική για συντηρητικούς θεατές – αυτό αντίθετα αν συνέβαινε θα ήταν το προτέρημά της. Είναι το δήθεν εκκεντρικό χιούμορ του πρωταγωνιστή που τη κάνει σαχλή. Χώρια που άθελά του υπηρετεί ένα ξενοφοβικό,  αντιαραβικό και ρατσιστικό παραλήρημα καλυμμένο από το φύλο συκής μιας άνισης μπαλαφάρας.

Ο προστάτης (Safe)

Περιπέτεια του Μποάζ Γιακίν. Με τους: Τζέισον Στέιθαμ, Κάθριν Τσαν, Ρόμπερτ Τζον Μπερκ Διάρκεια :1 ώρα και 34 λεπτά.

Οι «κολλημένοι» στο στιλ του πρωταγωνιστή, θα διασκεδάσουν αφάνταστα. Ο Τζέισον Στέιθαμ παραμένει σταθερή εγγύηση καταιγιστικής δράσης με το αδίστακτο υφάκι που αποτυπώνεται στο πρόσωπό του με τα γένια των τριών ημερών, με τις δυο-τρεις εξυπνακίστικες ατάκες του και φυσικά με το άγριο ξύλο, τις αμέτρητες σφαίρες και τη μπόλικη τεστοστερόνη του. Εδώ ο τσαμπουκάς, Τζέισον προσπαθεί να σώσει ένα κορίτσι από τα χέρια μαφιόζων και διεφθαρμένων αστυνομικών. Και το καλό παιδί που κρύβεται κάτω από την επιφανειακή σκληρότητά του μπλέκεται χωρίς ανάσα σε μια αναμέτρηση όπου κυριαρχεί η ωμή βία, οι πολεμικές τέχνες και ο καταιγισμός ριπών από πυροβόλα. Τα υπόλοιπα περιττεύουν. Α, ναι, υπάρχει και το αναγκαίο ηθικό δίδαγμα: Οι καλοί ανταμείβονται στο τέλος.

17 κορίτσια (17 filles)

Δραματική ταινία των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν. Με τους: Λουίζ Γκρινμπέργκ, Γιαρά Πιλάρτς, Ροξάν Ντιράν. Διάρκεια: 1 ώρα και 26 λεπτά.

Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικό  περιστατικό που συνέβη σε μια πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών το 2008. Οι αδερφές Ντελφίν & Μυριέλ Κουλέν διαβάζοντας για το περιστατικό 18 μαθητριών που έμειναν ταυτόχρονα έγκυες σε μια πόλη της Μασαχουσέτης αποφάσισαν να μεταφέρουν τη δράση στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την πόλη Λοριάν, ένα λιμάνι της Βρετάνης, που πριν δεκαετίες είχε ζήσει τις δόξες του, αλλά πλέον παρακμάζει και οι νέοι δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για μια ζωή διαφορετική από αυτήν των γονέων τους. Οι δύο πρωτοεμφανιζόμενες σκηνοθέτριες θέλο

Keywords
Τυχαία Θέματα