Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΖΗΓΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Στη σκιά της ομολογίας του Νίκου Ζήγρα για την υπόθεση Tσοχατζόπουλου συνεχίζεται η ανάκριση για την υπόθεση της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τις μίζες για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Ένας ένας οι κατηγορούμενοι , είτε προσωπικώς, είτε μέσω των συνηγόρων τους αμφισβητούν ευθέως την αξιοπιστία του συγκατηγορουμένου τους αφήνοντας αμέσως ή εμμέσως αιχμές ότι έγινε εκ του πονηρού στοχεύοντας στην αποφυλάκισή του. Οργισμένη όμως, είναι και η αντίδραση προσώπων που επί του παρόντος δεν έχουν απασχολήσει την ανάκριση , οι οποίοι αρνούνται σε όλους τους τόνους

ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την αλήθεια όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Ζήγρας επιφυλασσόμενοι να μιλήσουν , αν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, μόνο ενώπιον των αρμοδίων αρχών.

Από την πλευρά του ο ανακριτής Γαβριήλ Mαλλής και οι εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου συνεχίζουν το έργο τους ανεξάρτητα από το περιεχόμενο των αποκαλύψεων Ζήγρα, ο οποίος ούτως ή άλλως αναμένει και την απόφαση της δικαιοσύνης επί της αίτησης αποφυλάκισης που έχει ήδη καταθέσει παράλληλα με το αίτημά του να απολογηθεί συμπληρωματικά.

Πάντως, νομικοί προσεγγίζουν με προβληματισμό τα λεγόμενα του Νίκου Ζήγρα σημειώνοντας ότι από μόνοι τους οι ισχυρισμοί ενός κατηγορούμενου δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για να θεμελιώσουν κατηγορίες ,ιδιαίτερα σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση.

Η βασική αρχή δικαίου εξάλλου , λέει, όπως είναι ευρέως γνωστό ότι ένοχος ένοχον ού ποιεί. Έτσι ,ο ανακριτής αναζητώντας στοιχεία θα πρέπει να συλλέξει και αποδείξει που να ενισχύουν την εκδοχή Ζήγρα . Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι δικαστές εδώ και καιρό αναζητώντας τη ταυτότητα των προσώπων που βρίσκονται πίσω από συγκεκριμένες εταιρείες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και αυτές έχουν σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο ή άλλα ήδη εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση η ανάκριση δεν θα κλείσει προτού από το τα δικαστήρια της Ευελπίδων περάσουν για συμπληρωματικές απολογίες οι βασικοί κατηγορούμενοι. Και τότε όλοι θα έχουν την ευκαιρία να αντικρούσουν τον Ν. Ζήγρα ή να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα