Στην μαγευτική Ίο

Με ιστορία που ξεκινά από τα βάθη των αιώνων, φερόμενη και αυτή ως πατρίδα του Ομήρου, με υπέροχες παραλίες, έντονη βραδινή ζωή, όμορφα τόπια, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και πολλές πολλές φυσικές ομορφιές, αξίζει να προστεθεί στη λίστα όλων όσων είναι ακόμη στην αναζήτηση.

Σε περίπου τέσσερις ώρες με ταχύπλοο από τον Πειραιά φτάνει κανείς στο λιμάνι της Ίου. Στην είσοδο του λιμανιού η Αγία Ειρήνη στέκει αγέρωχη στην άκρη του βράχου.

Κοιτώντας ψηλότερα, στο μάτι κυριαρχεί η Χώρα του νησιού ίσως ή πιο

καλοδιατηρημένη σε όλες τις Κυκλάδες. Στην  κορυφή της οι ανεμόμυλοι και ακόμη ψηλότερα οι τρεις Εκκλησιές συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς άξιο να σε κερδίσει πριν ακόμη αποβιβαστείς.

Η Ίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νησί με τους πλέον ετερόκλητους οπαδούς.

Στη χώρα κάθε βράδυ ξεφαντώνουν μέχρι πρωίας νέοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε παρέες «γιάπηδων» με χαλαρότερη διάθεση, μεσήλικες και οικογένειες που συνωστίζονται στα υπέροχα ταβερνάκια της Χώρας.

Όσοι έχουν επισκεφτεί το νησί θα συμφωνήσουν σε ένα πράγμα. Αυτό το νησί σε παρασύρει. Μπορείς να χαλαρώσεις όσο θέλεις και να διασκεδάσεις περισσότερο από όσο περίμενες. Οι νύχτες στη Χώρα της Ίου, θυμίζουν κάτι από... Αθήνα. Συνωστισμός, διάθεση, πανηγύρι. Οι μέρες έχουν κάτι από απέραντο γαλάζιο.

Πολύ ωραίες παραλίες, σε κάθε πλευρά του νησιού κοσμικές ή απομονωμένες, δημιουργούν συνδυαστικά την τέλεια επιλογή.

Για να εξερευνήσει κάποιος τη χώρα της Ίου , εννοείτε ότι πρέπει να περπατήσει.

Διαλέξτε ένα δροσερό πρωινό, φορέστε τα πιο άνετα σας παπούτσια και ετοιμαστείτε να φύγετε. Μια ώρα είναι αρκετή γι' αυτούς που θέλουν να ρίξουν μια ματιά στην κάτασπρη χώρα με τα στενά δρομάκια που ακουμπάει στη πλαγιά του λόφου και φτάνει μέχρι το λιμάνι. Αυτοί που θέλουν να δουν περισσότερα θα χρειαστούν όλο το πρωί για να ανακαλύψουν την κρυφή ομορφιά της χώρας.
Η Ίος πάντα ήταν φημισμένη για τις παραλίες της. Ειδικά ο Μυλοπότας και το Μαγγανάρι είναι γνωστές παραλίες στο πανελλήνιο και για τους διάσημους που κατά καιρούς τις επιλέγουν ως τόπο των διακοπών τους.

Όμως και οι άλλες παραλίες της Ίου παρόλο που δεν είναι πολλές, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα με την ομορφιά τους. Ευχάριστη έκπληξη στην Ίο είναι και το πολύ καλό οδικό δίκτυο που θα σας οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στις περισσότερες παραλίες της. Ενώ αν είστε τύπος της περιπέτειας που δεν φοβάται τις off the road διαδρομές και το περπάτημα, η Ίος θα σας χαρίσει καταπληκτικά απομονωμένα τοπία, καθώς κάθε γλώσσα γης που γλιστράει μέσα στην θάλασσα κρύβει μικρούς θησαυρούς, πανέμορφους μικρούς κολπίσκους και εντελώς ερημικές παραλίες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Ίου, Κωνσταντίνος Ρουκουτάκης, επισημαίνει πως υπάρχουν πολλές οικονομικές λύσεις για όσους επιλέξουν τις διακοπές τους στο νησί, έστω και την τελευταία στιγμή.

Η απόλαυση των διακοπών στην Ίο συμπληρώνεται από τις παραδοσιακές λιχουδιές που πολύ πρόθυμ

Keywords
Τυχαία Θέματα