BASEBALL – DEBATE: ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1

Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των Αμερικανών τηλεθεατών που παρακολούθησαν την τελευταία τηλεμαχία ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς τη συγκεκριμένη τηλεοπτική βραδιά την παράσταση έκλεψαν οι αγώνες baseball και αμερικανικού football.

Τα τελικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες Τρίτη η εταιρεία Nielsen έδειξαν ότι 59,2 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν

το τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα στους δύο υποψηφίους ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου. Ο εν λόγω αριθμός είναι κατά οκτώ εκατομμύρια μικρότερος από τα 67,2 εκατομμύρια τηλεθεατών που παρακολούθησαν την πρώτη τους τηλεοπτική αντιπαράθεση στις 3 Οκτωβρίου. Περίπου 65,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη δεύτερη τηλεμαχία την περασμένη εβδομάδα.

Το ντιμπέιτ της Δευτέρας, το οποίο επικεντρώθηκε στην εξωτερική πολιτική, μεταδόθηκε από 11 δορυφορικά και άλλα δίκτυα. Ωστόσο, ο Ομπάμα και ο Ρόμνεϊ είχαν ως «ανταγωνιστές» τα πλέι-οφ της Major League του baseball που μετέδωσε το δίκτυο Fox και παρακολούθησαν 8,1 εκατομμύρια τηλεθεατές και την εκπομπή του ESPN, Monday Night Football, την οποία παρακολούθησαν 10,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Nielsen.

Κανένα από τα πολιτικά ντιμπέιτ ατου 2012 δεν έχει καθηλώσει τους Αμερικανούς όπως το 2008 όταν αναμετρήθηκαν η υποψήφια των ρεπουμπλικανών Σάρα Πέιλιν και ο δημοκρατικός της αντίπαλος Τζο Μπάιντεν.

Εκείνο ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο σε τηλεθέαση προεδρικό ντιμπέιτ το οποίο παρακολούθησαν 69,9 εκατομμύρια τηλεθεατές. Σύμφωνα με την Nielsen, το πρώτο ήταν τον Οκτώβριο του 1980 ανάμεσα στους υποψήφιους Ρόναλντ Ρίγκαν και Τζίμι Κάρτερ, το οποίο παρακολούθησαν 80,6 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Keywords
Τυχαία Θέματα