Σουν Γιου ο εκλεκτός;

Ο Παναθηναϊκός αναζητά παίκτη από την αγορά της Κίνας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζει την απόκτηση του γκαρντ Σουν Γιου.

Eδώ και αρκετές ημέρες έχει δημοσιοποιηθεί το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να κινηθεί στην αγορά της Κίνας, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ΚΑΕ έχει εξασφαλίσει το «ναι» για
την υπογραφή συμβολαίου ενός γκαρντ που αποτελεί στέλεχος της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Ο παίχτης αυτός, σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό είναι ο Σουν Γιου, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως ως δυάρι, αλλά μπορεί να παίξει και ως άσσος. Ο κινέζος μπασκεμπολίστας έχει γεννηθεί στις 6 Νοεμβρίου του 1985 κι έχει ύψος 2.06 μέτρα.

Αγωνίστηκε στην Beijing Αoshen Olympians κι έγινε διεθνής στην εθνική ομάδα της χώρας του. Ωστόσο, το 2006, ο Γιόνας Καζλάουσκας, προπονητής της εθνικής Κίνας τότε, δεν τον χρησιμοποίησε ως βασικό, εν αντιθέσει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου ήταν από τους διακριθέντες της εθνικής του.

Ενδιάμεσα, εξαργύρωσε τις πολύ καλές του εμφανίσεις στο κινέζικο πρωτάθλημα, αφού επελέγη από τους Λος Άντζελες Λέικερς στην 40η θέση του ντραφτ του ΝΒΑ, το 2007. Τον Αύγουστο του 2008 υπέγραψε μαζί τους συμβόλαιο για δύο χρόνια, αλλά τον Μάρτιο του 2009 παραχωρήθηκε στην ομάδα των Λος Άντζελες Ντιφέντερς του ΝΒΑ D-League.

Αφού «κόπηκε» από τους Λέικερς το καλοκαίρι του 2009, υπέγραψε στους Νιου Γιορκ Νικς τον Σεπτέμβρη του 2009. Ένα μήνα αργότερα «κόπηκε» κι από τους Νικς, χωρίς να έχει αγωνιστεί ούτε σε ένα ματς. Έκτοτε αγωνίζεται στην πρώτη του ομάδα, στην Beijing Αoshen Olympians, όντως free agent αυτή τη στιγμή.
Keywords
Τυχαία Θέματα