Φθηνή προπαγάνδα από… «εθνικούς» παπαγάλους

Πρότυπο για τους άλλους συλλόγους η Παιανία, έλεγξε το ελληνικό ποδόσφαιρο η οικογένεια Βαρδινογιάννη για να προστατέψει την... έπενδυσή του, όπως αργότερα έκανε ο Ολυμπιακός...
Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο προσέφερε η οικογένεια Βαρδινογιάννη! Πώς; Μα φυσικά με το πρότυπο κέντρο της Παιανίας, με την οργάνωση του οποίου «έδειξε άλλον δρόμο λειτουργίας».

Εξυπακούεται πως το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ξεχνάει να αναφέρει πως κατά την αποχώρησή τους από το Τριφύλλι,
οι Βαρδινογιάννηδες ούτε καν προπονητικό κέντρο δεν αφήνουν στον Σύλλογο, αφού πάντα στο όνομά τους ανήκε η Παιανία που υπερχρέωνε τον Παναθηναϊκό με 1 εκατ. ευρώ το χρόνο. Λογικό να το ξεχνούν γιατί υπό αυτά τα δεδομένα δεν είναι και τόσο πρότυπο λειτουργίας για τους υπόλοιπους συλλόγους, παρά μάλλον για τους ιδιοκτήτες τους!

Εκτός βέβαια της Παιανίας, η οικογένεια Βαρδινογιάννη έδωσε στο Τριφύλλι, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, «ευρωπαϊκή λάμψη πρωτοφανή για ελληνική ομάδα»! Κανείς δεν αμφισβητεί τις τεράστιες, ανυπέρβλητες ευρωπαϊκές επιτυχίες του Παναθηναϊκού, όμως ας μην ξεχνάμε πως στο μεγαλύτερο διεθνές κατόρθωμα ελληνικής ομάδας, στο Γουέμπλεϊ, δεν είχε καμία ανάμειξη η οικογένεια. Όπως καλό είναι μην ξεχνάμε πως όταν οι «πράσινοι» μάγευαν όλη την Ευρώπη με τα κατορθώματά τους, ποτέ δεν έγινε η προσπάθεια για το βήμα παραπάνω. Το αντίθετο…

Σοφότεροι από το ίδιο δημοσίευμα γίνονται οι αναγνώστες του (όσοι δεν είναι τακτικοί αναγνώστες του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ που τα γνωρίζουν ήδη), καθώς μαθαίνουν πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη θέλησε να ελέγξει το ελληνικό ποδόσφαιρο «στο όνομα της προστασίας της επένδυσης».

Συνεχίζει μάλιστα το δημοσίευμα να κατακρεουργεί τη κοινή λογική και τις μνήμες της φίλαθλης κοινότητας με τη σύγκριση δύο τελείως ανόμοιων περιόδων:

«Μετά, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρεθεί ξανά σε αδιέξοδο...».

Οι δύο «παράγκες», τα συνεχόμενα σκάνδαλα, η μόνιμη εύνοια από τα θεσμικά όργανα, η Ριζούπολη βαφτίζονται από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ «προστασία της επένδυσης».

Και όχι μόνο αυτό, αλλά γίνεται σύγκριση με την εποχή του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Με την εποχή δηλαδή που με 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα (1979-80 – 1982-83) ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τους τίτλους Α’ Εθνικής του Παναθηναϊκού, με την εποχή που έφτασαν στην κορυφή η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, η Λάρισα…

Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτα παραπάνω από την εφημερίδα που την επομένη της Ριζούπολης έγραψε:

«3-0: Ο θρύλος γράφει ιστορία με το 7ο σερί πρωτάθλημα. Κόκκινες ψυχάρες, πράσινες σκιές. “Μεθυσμένη Πολιτεία” ο Ολυμπιακός, υπό διάλυση ο Παναθηναϊκός.(…) Για τους πράσινους η βαριά ήττα σημαίνει τέλος εποχής».
Keywords
Τυχαία Θέματα