«Επιτέλους έφυγε» ή «επιτέλους έφυγα»;

Ο Πράσινος Ασθενής γράφει για την... τελευταία έξοδο του Γιάννη Βαρδινογιάννη και για τους λόγους που έχει ο ΠΡΩΗΝ μεγαλομέτοχος να πανηγυρίζει...
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρέδωσε, έστω και μέσω του δικηγόρου του, τις μετοχές του Παναθηναϊκού στο σωματείο. Σίγουρα η μεταβίβαση αποτελεί μία καλή αφορμή για να χαμογελάσει ο κόσμος του Τριφυλλιού που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από τις πράξεις του ΠΡΩΗΝ μεγαλομετόχου του. Δεν πιστεύω όμως πως δικαιολογούνται οι εκρήξεις χαράς και τα πανηγύρια.

Με
τη φυγή του Τζίγγερ δεν γίνεται ξαφνικά πλούσιος ο Παναθηναϊκός. Τα ταμεία παραμένουν άδεια και μπορεί προς το παρόν να έχουν διευθετηθεί οι σημαντικότερες υποχρεώσεις, είναι σίγουρο όμως πως σύντομα –αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά- τα προβλήματα θα βγουν ξανά στην επιφάνεια.

Το οικονομικό χάος εξακολουθεί, λοιπόν, να υφίσταται, εξαιτίας (και) των δύο αποφάσεων του ΠΡΩΗΝ μεγαλομετόχου που έκριναν τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου:
α) σταμάτησε να λειτουργεί ως μεγαλομέτοχος, να συμμετέχει στις ΑΜΚ και να πληρώνει ό,τι του αναλογεί.
β) «πάρκαρε» για 10 μήνες τις μετοχές του και αντί να τις παραχωρήσει -όπως έπραξε σήμερα- συζητούσε με τους απίθανους Άραβες του Βλάση Τσάκα.

Παράλληλα, η «μεγάλη έξοδος» του Τζίγγερ γίνεται όπως ακριβώς έδειχνε πως την ονειρεύεται. Παίρνει το καπελάκι του και κλείνει την πόρτα της εξόδου, σαν κύριος, χωρίς να αναλάβει ούτε μισή από τις πιθανές αποζημιώσεις – αγωγές της ΠΑΕ για τη Διπλή Ανάπλαση.

Με λίγα λόγια... χαρίζει στο Σωματείο μία ωρολογιακή βόμβα που κανείς (πλην αυτών που τη ρύθμισαν) δεν γνωρίζει πότε και εάν θα εκραγεί.

Εκτός αυτού, όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αλλά τις… μεταβιβάζει! Δεν θα είναι δύσκολο, άλλωστε, μέσω των φιλικών προς την οικογένειά του μέσων ενημέρωσης να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα (για άλλη μία φορά) και όταν αρχίσουν οι βόμβες να σκάνε, είτε αυτές λέγονται οικονομικά αδιέξοδα, είτε αγωγές, είτε κατεδάφιση της λεωφόρου, η ευθύνη να πέφτει όχι σε αυτόν που τις δημιούργησε, αλλά σε αυτόν που τις κρατάει! Δηλαδή στους απλούς φιλάθλους...

Αν, λοιπόν, υπάρχει σήμερα κάποιος με όρεξη για χορούς και για πανηγύρια, μάλλον αυτός δεν είναι ο κόσμος του Τριφυλλιού αλλά ο ίδιος ο Τζίγγερ…

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα