Κέρδισε ΠΑΟΚ και Κάρι

Με γκάζι στο δ΄δεκάλεπτο κι έναν απολαυστικό Κάρι να σκοράρει συνολικά 19 πόντους, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 61-71 και μπαίνει δυναμικά στα πλέι οφ από την ερχόμενη Τετάρτη...
Για την 26η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός
πήρε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 61-71, έχοντας ένα πολύ καλό δ΄δεκάλεπτο. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο για τρία δεκάλεπτα, αλλά στην τελευταία περίοδο οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δοκίμασε πολλά σχήματα και παίχτες, προσπαθώντας να βρει τις κατάλληλες λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Ο Στεφάν Λάσμε προφυλάχτηκε, δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο, με την απουσία του να είναι περισσότερο από εμφανής στο λόου ποστ.

Η έλλειψη αυτή αντισταθμίστηκε από την περιφέρεια, με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Ραμέλ Κάρι να δίνουν μεγάλη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, ενώ από κοντά ακολούθησε ο Μάικ Μπράμος. Ο αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού επέδειξε αξιοθαύμαστη σοβαρότητα και ωριμότητα στο παιχνίδι του, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού, ενώ είχε και αμυντικές αρετές στο ματς, σαν να αγωνιζόταν καιρό στην ομάδα. Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν ο πιο αξιόλογος παίχτης των «πράσινων» κάτω από τη ρακέτα, σε μία θέση που η ενίσχυση με τον Ρίτσαρντ Τόμας Γκουίν κρίνεται επιβεβλημένη ενόψει των πλέι οφ.

Η Φέρο Ζαπορίζιε σκούπισε την αντίπαλό της στα πλέι οφ του ουκρανικού πρωταθλήματος με 4-0, έτσι ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι ελεύθερος να έρθει στον Παναθηναϊκό και να τον ενισχύσει στη μάχη του πρωταθλήματος. Ο Γκουίν αναμένεται να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και αύριο Κυριακή 19/5 να βρίσκεται στη χώρα μας, αποτελώντας την τελευταία μεταγραφή των «πράσινων».

Το Τριφύλλι ξεκινά τη μάχη για το πρωτάθλημα την Τετάρτη εναντίον του Ικάρου Καλλιθέας.

Η εικόνα του ματς:

O Γκιστ έδωσε προβάδισμα με σουτ τριών πόντων στον Παναθηναϊκό (2-3), αλλά ο Χάτσερ έβρισκε το δρόμο στο καλάθι για τους γηπεδούχους, ανοίγοντας τη διαφορά στο 9-5, την ώρα που οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να σκοράρουν μόνο με τρίποντα. Ο Διαμαντίδης κέρδισε αντιαθλητικό ευστοχώντας στις δύο βολές και ξανά ο αρχηγός με κοντινό σουτ ισοφάρισε για το Τριφύλλι. Ο Γκιστ έκλεψε τη μπάλα και κάρφωσε εντυπωσιακά, βάζοντας μπροστά τον Παναθηναϊκό με 9-11. Με το πρώτο καλάθι του Κάρι, ο οποίος πήρε τη θέση του Ούκιτς, από μέση απόσταση σημειώθηκε το 9-13, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν στη λήξη του δεκαλέπτου, με καλάθια από τους Χαραλαμπίδη και Χάτσερ.

Ισορροπία, λάθη και δοκιμές

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυναμικά στο β΄δεκάλεπτο και μετά από λέι απ του Μαργαρίτη, 2/2 βολές του Χαραλαμπίδη και τρίποντο του Δέδα προηγήθηκε με 20-14. Η πανέξυπνη άμυνα του Μπράμου, του έδωσε τη δυνατότητα για αιφνιδιασμό, με τον Ελληνοαμερικανό να τελειώνει μόνος του τη φάση για το 22-18. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν ανοιχτούς διαδρόμους κάτω από τη ρακέτα, ανεβάζοντας τη διαφορά με τον Καλλέ στο 26-21. Η πιεστική άμυνα των φιλοξενούμενων άρχισε να αποδίδει, δίνοντας τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να τρέξει, να σκοράρει με τους Γκιστ και Ματσιούλις και να περάσει μπροστά στο σκορ με 2/2 βολές του Ούκιτς (26-27). Ο Τσαρτσαρής με σουτ από τα τέσσερα μέτρα έγραψε το όνομά του στους σκόρερ, αλλά ο Δέδας με νέο τρίποντο ισοφάρισε σε 29-29. Ο Κάρι μετά από κλέψιμο έτρεξε στον αιφνιδιασμό και σημείωσε ένα εύκολο λέι απ. Ο Παπαδόπουλος απάντησε με χουπ, αλλά ξανά ο αμερικανός γκαρντ του Τριφυλλιού σκόραρε από κοντά για το 31-33. Στη λήξη του ημιχρόνου, ο Χαραμπίδης έφερε ξανά το ματς στα ίσια με 2/2 βολές (33-33).

Πυρ από Κάρι και Διαμαντίδη

Το γ΄δεκάλεπτο ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο, με καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να πάρει προβάδισμα. O Διαμαντίδης αποτελούσε την επιθετική αιχμή των «πράσινων», με συμπαραστάτη τον Κάρι. Ο αμερικανός γκαρντ με πέντε σερί πόντους (τρίποντο και σουτ από κοντά) έκανε το 43-45, ενώ ο Μπράμος με σουτ τριών πόντων έδωσε για προβάδισμα +5 στο Τριφύλλι. Δύο λάθη από Γκιστ και Σχορτσιανίτη έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει ξανά (48-48), με Χρυσικόπουλο και Κασελάκη.

Ο Διαμαντίδης πυροβόλησε από τα 6.75 με την έναρξη του δ΄δεκαλέπτου και ο Κάρι με λέι απ στον αιφνιδιασμό σημείωσαν το 48-53. Ο αμερικανός γκαρντ με σοβαρότητα και σωστές επιλογές συνέχισε να σκοράρει, αυτή τη φορά με σουτ τριών πόντων για το 48-56. Ο Ούκιτς με ωραία προσπάθεια κάτω από το καλάθι ανέβασε το δείκτη του σκορ, σε ένα σχήμα με τρία γκαρντ. Ο Ματσιούλις με νέο τρίποντο για τους «πράσινους» έκανε το 52-61, ωστόσο ορισμένα λάθη από τους «πράσινους» επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα +5 σερί. Ξανά ο Κάρι από τα 6.75 διαμόρφωσε το 57-64. Με φόλοου-κάρφωμα, ο Γκιστ προσέφερε άλλη μία εντυπωσιακή φάση στον αγώνα, ο Χάτσερ μείωσε προσωρινά σε 61-67, αλλά το Τριφύλλι διατήρησε τον έλεγχο και με 4/4 βολές από τους Διαμαντίδη και Ούκιτς, έκλεισε τον αγώνα με το τελικό 61-71.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 33-33, 48-48, 61-71

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 11 (1), Κασελάκης 6 (1), Χαραλαμπίδης 14, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 1, Δέδας 10 (2), Μαργαρίτης 6, Παπαδόπουλος 6, Νικολόπουλος, Καλλές 2, Χρυσικόπουλος 5, Αμπαράς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 3, Μπράμος 6 (1), Κάρι 19 (3), Ματσιούλις 8 (1), Ούκιτς 6, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 16 (2 τρίπ., 8 ασ.), Γκιστ 11 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα