Οι ευθύνες και η απεμπλοκή

Ανοίγει ο δρόμος της απεμπλοκής από τη Διπλή Ανάπλαση με την έγγραφη ανάληψη από το Γιάννη Αλαφούζο των πιθανών ευθυνών της ΠΑΕ και της ΓΗΠΕΛ προς τρίτους που απορρέουν από το πρότζετ!
«Δεν υπάρχουν ευθύνες», είναι μία ατάκα του Γιάννη Αλαφούζου που έκανε αίσθηση στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Θύρα 13, όταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στη ΓΗΠΕΛ.

Βέβαια, πέρα από τις όποιες πιθανές «αόρατες» ευθύνες, υπάρχουν οι «ορατές» που αναγράφονται ξεκάθαρα
και στο ενημερωτικό δελτίο της τελευταίας ΑΜΚ.

Αναφερόμαστε στα 800.000 ευρώ που οφείλει η ΠΑΕ στον «Άκτωρα» (και δεν γνωρίζει κανείς αν το κοντέρ τρέχει ακόμα, λόγω γερανών ή εργατικού προσωπικού) και στις ρήτρες 2 εκατ. ευρώ που έχουν υπογραφεί με την κατασκευαστική εταιρεία.

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο πως ο Βοτανικός δεν είναι λύση για τον Παναθηναϊκό, πως δεν υπάρχουν χρηματοδότες, πως δεν είναι ικανοποιητική η περιοχή -συνεπώς σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρότζεκτ κάποια στιγμή- τότε ευθύνες υπάρχουν.

Τώρα, για το γεγονός ότι δεν έχει συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα και δεν έχουν «σκάσει» απαιτήσεις κατά της ΠΑΕ ή της ΓΗΠΕΛ, το μόνο που έχουμε να σημειώσουμε είναι πως θεωρούμε λογικό να μην υπάρχουν τέτοια ζητήματα, αφού το πρότζεκτ -προς το παρόν- τρέχει κανονικά και δεν είναι υπαιτιότητα της ΠΑΕ που δεν ολοκληρώνεται.

Ο Γιάννης Αλαφούζος χαρακτήρισε ως «τρίχες» τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ. Δεσμεύθηκε δημοσίως να τις αναλάβει εγγράφως. Για την ακρίβεια, οι ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν είναι οι πιθανές νομικές και οικονομικές ευθύνες της ΓΗΠΕΛ και της ΠΑΕ προς τρίτους που απορρέουν από τη Διπλή Ανάπλαση.

Πρόκειται για πολύ θετική είδηση (αν ολοκληρωθεί, φυσικά, γιατί έχουμε χορτάσει από λόγια), γιατί με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για ΟΡΙΣΤΙΚΗ απεμπλοκή του Παναθηναϊκού από τη Διπλή Ανάπλαση.

Ανοίγει δηλαδή ο δρόμος για τον Παναθηναϊκό να εστιάσει στον στόχο της Λεωφόρου, να κάνει την αγωγή στο δήμο Αθηναίων, να «προσβάλει» τις συμβάσεις της Διπλής Ανάπλασης, να καταστήσει σε όλους σαφές πως δεν θέλει να μετακομίσει στο Βοτανικό και να πάψει πλέον να είναι μπλεγμένος σε εκβιαστικές «πενταετίες» (ή... «επταετίες»).

Από τη στιγμή, άλλωστε, που ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ επιθυμεί πλέον τη Διπλή Ανάπλαση, και αφού τις πιθανές ευθύνες θα τις αναλάβει ο κ. Αλαφούζος, για ποιο λόγο να τρέχει το πρότζεκτ για πέντε ή επτά χρόνια και να μην ξεμπερδεύει με αυτό μια και καλή το Τριφύλλι;
Keywords
Τυχαία Θέματα