Η σιωπή των αμνών: Τελικά δεν υπήρξε το δημοσίευμα της "Sun"

Το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας αντανακλάται ιδανικά στον τρόπο που χειρίστηκαν όλες οι αθλητικές εφημερίδες το δημοσίευμα της Sun...
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μία ημέρα μετά το τεράστιο θέμα που έβγαλε ξανά στην επιφάνεια η αγγλική εφημερίδα Sun, σχετικά με τα στημένα παιχνίδια και το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη που αναγράφεται στη σχετική δικογραφία, οι «Πράσινες» εφημερίδες υποτάχθηκαν στην κανόνα της σιωπής που επικρατεί.

Κιχ! Τσιμουδιά! Ούτε
μισή λέξη για το σκάνδαλο του αιώνα από τις φερόμενες ως Παναθηναϊκές φυλλάδες. Προφανώς προτεραιότητα και για τις δύο είναι ο Φερέιρα, τα αγωνιστικά ζητήματα και οι προσευχές του Αγγελάρα και όχι οι στημένες διαιτησίες, οι παράγοντες που αποφάσιζαν ποιοι διαιτητές θα σφυρίζουν τα ματς, τα «κανονισμένα» παιχνίδια που έκλεβαν τίτλους από το Τριφύλλι!

ΠΡΑΣΙΝΗ

Ξεκινάμε από την «Πράσινη», από τη φυλλάδα που ανήκει στο Λαό του Παναθηναϊκού, όπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της και που τον στηρίζει, ελέγχοντας την κάθε εξουσία, όπως αναφέρει στην τελευταία της σελίδα.

Τσιμουδιά! ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ! Πλήρης υποταγή!

Η εφημερίδα Sun, την οποία διαβάζουν περίπου 3 εκατ. αναγνώστες παγκοσμίως, δηλαδή ένα έντυπο που πουλάει μέσα σε μία ημέρα περισσότερα φύλλα από όσα όλες οι ελληνικές φυλλάδες μέσα σε έναν χρόνο, έφερε ξανά στο προσκήνιο το όνομα του ιδιοκτήτη και προέδρου του Ολυμπιακού, ο οποίος φέρεται πως έχει ανάμειξη με τα στημένα παιχνίδια.

Καλύτερο πάτημα για την εφημερίδα που ανήκει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν θα υπήρχε για να θυμηθεί το σκάνδαλο της νέας Παράγκας, το οποίο μέχρι στιγμής έχει κουκουλωθεί.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε τους λόγους που μία «Πράσινη» εφημερίδα βοηθάει με τη στάση της στο κουκούλωμα.

Derby

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την (δήθεν) Παναθηναϊκή εφημερίδα Derby. Από το έντυπο που έδωσε άλλοθι στον Ολυμπιακό την επομένη της Ριζούπολης.

ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ! ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Εξαφανισμένο το σκάνδαλο. Εξαφανισμένο το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αν ήθελαν, όπως αφήνουν να εννοείται, να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού, τότε θα έγραφαν έστω και μία λέξη -για τα μάτια του κόσμου- στο πρωτοσέλιδο ή σε μία εσωτερική σελίδα.

Προτίμησαν ωστόσο να ασχολούνται με δευτερεύοντα θέματα όπως τα αγωνιστικά και ο Φερέιρα, ψάχνοντας αφορμές για να πολεμήσουν (κάπως άτσαλα) τους «κακούς πολυμετοχικούς». Αυτή είναι άλλωστε η μόνη τους έννοια.

Μετά λοιπόν τη Ριζούπολη, η εφημερίδα του Κώστα Γκόντζου αθωώνει τον Ολυμπιακό και για το τελευταίο μεγάλο σκάνδαλο, μέσα από το οποίο βγαίνει ζημιωμένος ο Παναθηναϊκός.

SportDay

Όταν το GreenZone γράφει τακτικά πως η SportDay είναι μία εφημερίδα που γράφεται από φιλο-ολυμπιακούς συντάκτες, περνάει φιλο-ολυμπιακή γραμμή και πολεμάει κάθε τι Παναθηναϊκό με προπαγανδιστικά κείμενα, προφανώς έχει τους λόγους του.

Η εφημερίδα του συγκροτήματος της Καλλιθέας σωπαίνει
Keywords
Τυχαία Θέματα