Γκαγκάτσης, η επιστροφή!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ που φρόντισε όσο κανείς το αγαπημένο παιδί της Παράγκας Ολυμπιακό, μοιάζει να ετοιμάζει την επιστροφή του στην προεδρία της ομοσπονδίας

Επιστρέφουν οι πρωτομάστορες της περίφημης Παράγκας, του συστήματος που λειτουργούσε για να στέλνει τα πρωταθλήματα στον Πειραιά καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και fair play.

Πριν από μερικές εβδομάδες στην εκδίκαση της έφεσης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά στην πρωτόδικη απόφαση της Σούπερ Λίγκας για την αναμέτρηση Αρη – Αστέρα Τρίπολης, δικηγόρος της ομάδας από την Αρκαδία ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο μέχρι πρότινος νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού μοιάζει να πραγματοποιεί προεκλογικό αγώνα ευελπιστώντας προφανώς να επιστρέψει στην ΕΠΟ και να συνεχίσει να... υπηρετεί το ποδόσφαιρο.
Από την εποχή που ήταν γενικός γραμματέας της ΕΠΟ, ως και τη στιγμή της αποχώρησής του από την προεδρία ο Γκαγκάτσης υπηρετούσε πιστά τον Ολυμπιακό. Οι σκανδαλώδεις αποφάσεις είναι αμέτρητες. Το ίδιο και οι διαιτησίες... Ως την εποχή που έτρεχε στη Λωζάνη και το ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (CAS) για να υποστηρίξει τον χάρτινο τίτλο του Ολυμπιακού και ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης πρόβλεπε ότι σε λίγους μήνες θα δούλευε για λογαριασμό του Σωκράτη Κόκκαλη, ο Γκαγκάτσης ήταν ανέκαθεν ο άνθρωπος του ΟΣΦΠ. Και λίγο αργότερα έγινε και επισήμως.
Το γεγονός ότι η ΕΠΟ είναι πλήρως ελεγχόμενο μαγαζί, φαίνεται από τις αποφάσεις των τελευταίων ετών, που εκθέτουν τον πρόεδρό της Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος αποδεικνύεται ότι ουδέποτε μπόρεσε να επιβάλλει οτιδήποτε μοιάζει με 50-50... Αντιθέτως, φαίνεται ότι η θητεία του ως υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Παναθηναϊκού αποτελεί ευκαιρία για μιας πρώτης τάξεως φτηνή δικαιολογία να του φορτώνουν ό,τι στραβό λέγοντας «ορίστε, Παναθηναϊκός δεν είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Τι φωνάζετε;».
Αυτά βέβαια, είναι παιδικές δικαιολογίες επιπέδου αρθρογραφίας Νικολακόπουλου. Οι υπόλοιποι γνωρίζουν αφενός ότι ο Πιλάβιος ανδρώθηκε παραγοντικά στην ΕΠΟ του Γκαγκάτση και αφετέρου ότι τις «δουλειές» τις κάνουν οι πλειοψηφίες στις εμπλεκόμενες επιτροπές. Απλώς αν και ο πρόεδρος είναι του «συστήματος», τότε τα πάντα έχουν και επίσημη κάλυψη...
Keywords
Τυχαία Θέματα