Γιατί δεν θέλει το internet ο Αλαφούζος

O άνθρωπος που έβαλε στο Twitter τους δημοσιογράφους του Παναθηναϊκού, είχε επιλέξει να δώσει μόνο στα έντυπα μέσα το MoU!
Μπορεί το διαδίκτυο και το twitter να είναι από τα αγαπημένα εργαλεία του Γιάννη Αλαφούζου, το προσύμφωνο όμως που υπέγραψε ήθελε να το δημοσιεύσουν πρώτα μόνο οι εφημερίδες, ωστόσο αυτό διέρρευσε από το βράδυ της Παρασκευής και στις ιστοσελίδες, μεταξύ των
οποίων και στο GreenZone.
Η δημοσίευση του συμφωνητικού ήταν επιθυμία του μεγαλομέτοχου του ΣΚΑΪ. Δεν μπορούσε, άλλωστε, να κάνει και αλλιώς, καθώς όφειλε να ενημερώσει τον κόσμο για το τι έχει (προ)συμφωνήσει με τον Τζίγγερ.
Αυτό όμως που είναι απορίας άξιο, και ίσως δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι, πλην των ανθρώπων των media, ήταν η επιλογή να δώσει το Ιδιωτικό Συμφωνητικό μόνο στον έντυπο Τύπο και όχι στις ιστοσελίδες που αποτελούν τη γρηγορότερη και σύγχρονη μορφή ενημέρωσης.

Επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου ήταν να δημοσιεύουν το προσύμφωνο οι εφημερίδες πριν από οποιονδήποτε άλλο. Μόνο ο ίδιος το γνωρίζει τους λόγους. Οι υπόλοιποι μπορούν απλώς να κάνουν υποθέσεις και... πράξεις. Και η πιο εύκολη υπόθεση που μπορεί να κάνει κανείς είναι πως οι εφημερίδες (οι δύο πράσινης απόχρωσης και οι δύο που πλασάρονται ως «αντικειμενικές») έχουν απόλυτα παράλληλη γραμμή στα θέματα Παναθηναϊκού. Ετσι παρουσιάζουν μία είδηση, ακόμα και ένα έγγραφο υπό τη σκοπιά συμφερόντων και όχι με τη ματιά της λογικής και της αλήθειας. Συμπτωματικά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, τα συμφέροντα που φέρεται να εξυπηρετούν τόσο οι «ουδέτερες», όσο και οι οπαδικές εφημερίδες ταυτίζονται.

Η επιλογή Αλαφούζου, έστω κι αν τελικά δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί, ήταν μία πράξη που αν μη τι άλλο προκαλεί υποψίες, αλλά και ανησυχίες για τη διαφάνεια με την οποία σκοπεύουν να κινηθούν οι άνθρωποι του Σωματείου.

Φάνηκε άλλωστε, ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή το πρωί μιλούσαν για "ανέγκλητο πληρεξούσιο", τελικά αυτό που Γιάννης Αλαφούζος και Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα MoU ( εδώ)...
Keywords
Τυχαία Θέματα