Παλικάρια για στήριξη

Στις λεπτομέρειες έχασε ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι της Α1 βόλλεϋ ανδρών από τον Ολυμπιακό με 2-3, έχοντας έναν εξαιρετικό Γουόκερ στο παρκέ. Τα πράσινα παλικάρια επέδειξαν ψυχή παίρνοντας έναν υπερπολύτιμο πόντο στον αγώνα τους για σωτηρία...

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε σήμερα 27/01 στo «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας
τον Ολυμπιακό για τη 15η αγωνιστική της Α1 βόλλεϋ ανδρών και ηττήθηκε στο τέλος με 2-3 σετ, καταθέτοντας στο παρκέ ψυχή και καρδιά. Οι «πράσινοι» πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση πάλεψαν όλα τα σετ κι έχασαν το ματς στις λεπτομέρειες, αλλά και λόγω κλάσης του Γιορντάνοφ και του Κοκκινάκη για τους φιλοξενούμενους. Ο Γουόκερ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τα πράσινα και γενικότερα η εμφάνιση όλων των παιχτών είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το μέλλον. Αυτός ο πόντος που πήρε το Τριφύλλι μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι στην προσπάθεια για σωτηρία της ομάδας, αφού η διαφορά με τη Νίκη Αιγινίου μειώθηκε στους 3 πόντους.

Ό,τι και να πει κανείς γι΄αυτήν την ομάδα, γι΄αυτά τα παιδιά είναι λίγο. Με τα τραγικά οικονομικά προβλήματα να τους ταλανίζουν, με πρόβλημα έδρας, με διοικητική αστάθεια, υπερέβαλαν όλοι εαυτόν και έχασαν στις λεπτομέρειες ένα ματς, το οποίο διεκδικούσαν μέχρι τέλους. Έφθασαν να προηγούνται στο τάι μπρέικ με 9-7, αλλά λύγισαν στο τέλος, μη βρίσκοντας τη λύση στα εξαιρετικά σερβίς του Κοκκινάκη. Όλα τα σετ ήταν διεκδικήσιμα και λάθη απειρίας έφεραν το αποτέλεσμα αυτό.

Μοναδική απουσία για τους «πράσινους» ήταν αυτή του Μιχάλη Λιόντα, καθώς έχει πρόβλημα με την μέση του και στις αρχες της εβδομάδας έκανε μαγνητική.

Λίγοι περισσότεροι από 200 οπαδοί δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο κλειστό, ωστόσο κατέστη σαφές για ακόμα μία φορά πως η Γλυφάδα δεν αποτελεί ισχυρή έδρα για το Τριφύλλι, δεν την έχει «αγκαλιάσει» η πλατειά μάζα των φιλάθλων και πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο Παναθηναϊκός να αγωνιστεί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος στην Κυψέλη.

Η εικόνα του ματς:

O Oλυμπιακός προηγήθηκε νωρίς με 1-3 στο πρώτο σετ με καρφί του Γιορντάνοφ, άσσο του Φιλίποφ και επίθεση του Σμαραγδή. Για τον Παναθηναϊκό είχε μειώσει ο Πρωτοψάλτης. Ωστόσο με βελτιωμένη υποδοχή και καλές επιθέσεις από τον Γουόκερ το Τριφύλλι ισοφάρισε σε 5-5 και με τον Ιωάννου που κέρδισε το μπλοκ άουτ, πέρασε μπροστά στο σκορ. Ο Στίγγας έκανε το 7-6, ο Πρωτοψάλτης κέρδισε το μπλοκ άουτ και στην επόμενη φάση ο Ιωάννου με ωραίο καρφί έκανε το 9-6. Η ομάδα του Πειραιά πλησίασε στον πόντο με τον Κοκκινάκη, ισοφάρισε ξανά το σκορ, αλλά οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και ξαναπήραν το προβάδισμα με τον Γουόκερ να κάνει το 12-9. Ωστόσο ισοφάρισαν ξανά οι αντίπαλοι σε 15-15 και οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Ο Γουόκερ έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, ο Στίγγας έκανε το 17-16 και ο Στεφάνου με άσσο έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στους «πράσινους». Ο Γουόκερ με δυνατό καρφί έκανε το 19-17 και το ντέρμπι συνεχιζόταν με καμία ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ολυμπιακός πλησίασε στο 20-19, αλλά οι παίχτες του Παναθηναϊκού με συγκέντρωση, σοβαρότητα και πάθος με έξυπνες επιθέσεις και κερδισμένο μπλοκ άουτ έκαναν το 23-19. Οι «κόκκινοι» μείωσαν σε 23-20, αλλά στην επόμενη φάση έκαναν λάθος σερβίς κι έδωσαν έναν άκοπο πόντο στο Τριφύλλι για το 24-20. Λάθος επίθεση για τους «πράσινους» και κερδισμένο μπλοκ άουτ του Γιορντάνοφ διαμόρφωσαν το 24-22, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει ένα δικό του σετ και με τον Γουόκερ να καρφώνει μέσα στο αντίπαλο ταρτάν, οι «πράσινοι» έκαναν το 1-0 στα σετ, με 25-22.

Το δεύτερο σετ βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 2-0, μετά από μονό μπλοκ του Πρωτοψάλτη, αλλά οι αντίπαλοι ισοφάρισαν γρήγορα με τους Κοκκινάκη και Σμαραγδή και μάλιστα προηγήθηκαν με 2-4, μετά από λάθος επιθέσεις και σερβίς του Τριφυλλιού. Ο Γουόκερ μείωσε για τους «πράσινους» που συνέχιζαν να παλεύουν πόντο-πόντο και να μην αφήνουν μπαλιά χαμένη. Δύο φορές ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός σε 6-6 και 9-9, αλλά ο Ολυμπιακός κερδίζοντας μπλοκ άουτ και με μπλοκ του Σμαραγδή πήρε διαφορά τριών πόντων (9-12). Ο Πρωτοψάλτης μείωσε για το Τριφύλλι, αλλά ξανά λάθος επίθεση και μπλοκ, έκαναν το 10-14. Καρφί έξω από τον Πρωτοψάλτη ανάγκασε τον Στέλιο Καζάζη να πάρει τάιμ άουτ στο 10-15. Με δύο σερί πόντους από τον Γουόκερ ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 12-16, ο Ιωάννου έκανε το 13-17 και λάθος άμυνα για τους «κόκκινους» έδωσε άλλον έναν πόντο στο Τριφύλλι. Η διαφορά των τριών πόντων, ωστόσο, διατηρείτο (17-20, 18-21) και μάλιστα ο Σμαραγδής ανέβασε περισσότερο το δείκτη του σκορ για τους αντιπάλους. Με καλή επίθεση και εκμεταλλευόμενοι λάθος του Ολυμπιακού, οι «πράσινοι» μείωσαν σε 20-23, αλλά δικό τους λάθος έκανε το 20-24. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει δύο πόντους με επίθεση του Ιωάννου και με μονό μπλοκ του Bόγκελ για το 22-24. Η ομάδα του Πειραιά πήρε τον πόντο που χρειαζόταν και ισοφάρισε σε 1-1 σετ, μετά από άλλο ένα μπλοκ από τον Σμαραγδή.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Βόγκελ να ισοφαρίζει σε 1-1 και τους αντιπάλους να προηγούνται 1-3 μετά από καρφί του Κοκκινάκη και λάθος του Τριφυλλιού. Σερί λάθη στο σερβίς και για τις δύο ομάδες έφεραν το ματς στο 4-6. Ο Πρωτοψάλτης μείωσε προσωρινά, αλλά ο Κοκκινάκης έκανε το 5-8. Ο Βόγκελ με δυνατά στο φιλέ έκανε το 7-9 και ο Γουόκερ δύο φορές έφερε τη διαφορά στον πόντο (10-11, 11-12). To 12-12 έγινε μετά από επίθεση άουτ από τον Ποτότσνικ. Ο Γουόκερ έφερε ξανά το ματς στα ίσια (13-13). Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πέρασε μπροστά μετά από ωραίο καρφί του Ιωάννου, αλλά λάθος επίθεση από τον Πρωτοψάλτη και μπλοκ από τον Γιορντάνοφ έφεραν το σκορ στο 14-15. Δύο σερί μπλοκ από Στίγγα και από Βόγκελ έφεραν το ματς στα ίσια ξανά (17-17). Ο Κοκκινάκης έβαλε μπροστά την ομάδα του. O Γουόκερ, ωστόσο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και ισοφάρισε ξανά για το Τριφύλλι σε 19-19 και μέσα σε αποθέωση ο Ιωάννου έβαλε ξανά μπροστά τους «πράσινους» με διαγώνιο καρφί για το 20-19. Ο Γουόκερ έκανε το 21-20, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 22-22, αλλά με λάθος σερβίς έδωσαν ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Λάθος επίθεση για τους αντιπάλους διαμόρφωσε το 24-23, όμως ο Λιόντας έκανε λάθος στο σερβίς, με το σκορ να γίνεται 24-23. Μετά το τάιμ άουτ του Καζάζη, το Τριφύλλι ολοκλήρωσε υποδειγματικά την επίθεσή του με τον Γουόκερ κι έκανε τα σετ 2-1 (25-23).

Στο τέταρτο σετ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ με 1-4. Με βελτιωμένο το σερβίς και τον πρώτο χρόνο, ο Παναθηναϊκός μείωσε το δείκτη του σκορ σε 4-5. Ο Πρωτοψάλτης έκανε το 6-7 και μετά από λάθος του Μαρούλη, ισοφάρισε σε 7-7. Οι καρδιές πήγαν να σπάσουν και σ΄αυτό το σετ, καθώς οι δύο ομάδες εξακολουθούσαν να πηγαίνουν πόντο-πόντο και να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Ο Γουόκερ πολύ δυνατά έκανε το 11-12, μπλοκ του Στίγγα έφερε το 12-13 και μετά δύο λάθος σερβίς εκατέρωθεν ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε ξανά σε 14-14. Τέσσερις μπαλιές για τους φιλοξενούμενους έδωσαν ξανά το προβάδισμα στο Τριφύλλι με 15-14. Ο Γιούρισιτς ισοφάρισε, αλλά το λάθος σερβίς έκανε το 16-15, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Καζάζη σε άμεσο τάιμ άουτ. Μπλοκ άουτ του Ιωάννου, επίθεση Γιορντάνοφ και παράβαση από τον Πρωτοψάλτη, έφεραν μπροστά τον Ολυμπιακό με 16-18. Ο Στέλιος Καζάζης ζήτησε με τη σειρά του τάιμ άουτ και με την επιστροφή της ομάδας στο παρκέ, ο Γουόκερ κεραυνοβόλησε για το 17-18 και ο Βόγκελ με μπλοκ ισοφάρισε για το Τριφύλλι σε 18-18. Ο Κοκκινάκης με επίθεση και άσσο έκανε το 19-21 και o Πρωτοψάλτης παρά την προσπάθεια με αυτοθυσία δεν πρόλαβε να βγάλει την άμυνα στο καρφί του Γιορντάνοφ (19-22). Ο Ιωάννου με τεχνικό σουτ έκανε το 21-23, ο Γιορντάνοφ για τους φιλοξενούμενους πήρε τον πόντο, αλλά ο Πρωτοψάλτης μείωσε για το Τριφύλλι σε 22-24. O Βούλγαρος πρώην παίχτης των «πράσινων» τελείωσε το σετ ισοφαρίζοντας σε 2-2 (22-25) και όλα πια θα κρίνονταν στο τάι μπρέικ.

Όπως ακριβώς ξεκίνησαν και τα προηγούμενα σετ, έτσι ακριβώς κύλησε και το πέμπτο. Ο Γουόκερ, σε πρώτο χρόνο έκανε το 2-1, ο Σμαραγδής ισοφάρισε, αλλά το μπλοκ του Παναθηναϊκού τον έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ με 3-2. Ο φοβερός Γουόκερ με ασύλληπτο καρφί έκανε το 5-3, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν εσπευσμένα τάιμ άουτ. Διπλή μπαλιά από τον Στεφάνου έκανε το 6-4 και ο Πρωτοψάλτης με έξυπνο καρφί διατήρησε τη διαφορά δύο πόντων για το 7-5. Ο ίδιος παίχτης πήρε το μπλοκ άουτ από τον Κοκκινάκη για το 9-7, αλλά λάθος από τους «πράσινους» και μέσα επίθεση για τον Γιορντάνοφ έφεραν το σκορ στο 9-9, αναγκάζοντας στον Στέλιο Καζάζη να ζητήσει τάιμ άουτ. Mπλοκ άουτ σε επίθεση του Κοκκινάκη και άσσος από τον ίδιο παίχτη έκανε το 9-11, με τον προπονητή του Τριφυλλιού να παίρνει και το δεύτερο τάιμ άουτ του. Ο Σμαραγδής έκανε το 10-14 για τους φιλοξενούμενους, ο Στίγγας μείωσε για τον Παναθηναϊκό, οδηγώντας τους φιλοξενούμενους σε τάιμ άουτ. Ο Γιορντάνοφ ολοκλήρωσε την τελευταία επίθεση, κάνοντας το 21-25 για την ομάδα του και το 2-3 στα σετ.

Τα σετ: 25-22, 22-25, 25-23, 21-25

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σ. Καζάζης): Λιβαθηνός 1π. (1 άσσος), Πρωτοψάλτης 16 (14/21, 2 μπλοκ, 55% υπ.), Γουόκερ 22 (22/44, 26% υπ.), Ιωάννου 12 (11/28, 1 άσσος, 50% υπ.), Βόγκελ 11 (6/11, 5 μπλοκ), Στίγγας 8 (3/10, 4 μπλοκ, 1 άσσος) / Ζήσης (λ. - 58% υπ., 42% αρ.), Λιόντας, Βολουδάκης, Μαδούρας, Μανιόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δ. Καζάζης): Φιλίποφ 1π. (1 άσσος), Γιούρισιτς 6 (4/9, 2 μπλοκ), Ποτότσνικ 16 (15/28, 1 μπλοκ), Ιορντάνοφ 21 (21/45), Σμαραγδης 14 (6/12, 2 άσσοι), Κοκκινάκης 26 (19/33, 2 μπλοκ, 5 άσσοι) / Στεφάνου (λ. - 70% υπ., 59% αρ.), Σωτηρίου, Μαρούλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα