Μπουρλοτιέρισσες στα Εξάρχεια

Mε την Καλέντζου να διευθύνει μαεστρικά και τη Ντέλβα να εκτελεί με κάθε τρόπο, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Αστέρα Τρίπολης με το εμφατικό 48-75. Εξαιρετικές οι Δίελα και Βλάνη στο β΄ημίχρονο...

Για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Αστέρα Εξαρχείων, εκτός έδρας, με το επιβλητικό 48-75. Το Τριφύλλι έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ και δεν άφησε περιθώρια
αντίδρασης στην ομάδα των Εξαρχείων. Παρά τα αρκετά για το επίπεδο της ομάδας λάθη, το Τριφύλλι με πολυφωνία στην επίθεση και άμυνα-τανάλια έχτισε από την πρώτη περίοδο μια διαφορά, την οποία αύξανε σταδιακά.

Στο α΄ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, παίζοντας καλό μπάσκετ με ωραία δημιουργία (11 ασσίστ, με την ομάδα των Εξαρχείων να έχει μόλις 2) και κυριαρχία στα ριμπάουντ έναντι του Αστέρα (13-26) επέβαλε το ρυθμό του, έχοντας στο παρκέ μία Ντέλβα ασταμάτητη και μία Καλέντζου που διάγει δεύτερη νιότη. Παρά τις αλλαγές της Γιασεμής Σαμαντούρα στο β΄ημίχρονο και τη χρησιμοποίηση όλων των παιχτριών που έχει στον πάγκο της, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με τη Βλάνη και τη Δίελα να παίρνουν τα ηνία στο σκοράρισμα και να αποδεικνύουν για άλλη μία φορά τον επιθετικό πλουραλισμό αυτής της ομάδας. Οι «πράσινες» συνεχίζουν στην κορυφή της Α1 και δείχνουν ότι δε θεωρούνται άδικα από τα φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η εικόνα του ματς:

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Κωτούλα, Δίελα και Ντέλβα. Το α΄δεκάλεπτο ξεκίνησε με αστοχία και για τις δύο ομάδες, με την Καλέντζου να ανοίγει το σκορ για το Τριφύλλι. Ο Αστέρας αντέδρασε με μακρινό σουτ από την Παντέλη και τη Δελή που πέτυχε καλάθι και φάουλ για το 5-2. Η Ντέλβα δυνατά κάτω από το καλάθι μείωσε για τις «πράσινες», ενώ η Μοσχοπούλου πήρε τη θέση την Κωτούλα. Η Δελή με βολές ανέβασε τη διαφορά για την ομάδα των Εξαρχείων, αλλά ξανά η αμερικανή σέντερ του Παναθηναϊκού έφερε τη διαφορά στον πόντο (7-6). Η Καλέντζου με τρίποντο έβαλε μπροστά το Τριφύλλι και η προπονήτρια του Παναθηναϊκού έκανε ακόμα μία αλλαγή, βάζοντας στη θέση της Μοσχοπούλου τη Βλάνη. Η ομάδα είχε καλύτερη συνοχή και αμυντική λειτουργία και κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο με 7-13, μετά από σουτ της Δίελα.

Το β΄δεκάλεπτο ξεκίνησε με ωραία προσποίηση από την Παντέλη, η οποία ευστόχησε για το 9-13. Η Ντέλβα, μετά από ασσίστ της Καλέντζου, αλλά και ατομική της προσπάθεια, πέτυχε δύο σερί καλάθια για το 9-17. Η Καλέντζου ευστόχησε σε δύο βολές μετά από τεχνική ποινή που δόθηκε στη Δελή για διαμαρτυρία, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +10. Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των «πράσινων» και με σουτ από τη Δελή και τρίποντο από τη Μαρίνου μείωσε στο 14-19. Η Κωτούλα που είχε περάσει ξανά στον αγώνα και η Μαγκλάρα με βολές έκαναν το 14-23, ενώ και η Ντέλβα δε δυσκολεύτηκε να απαντήσει στο σουτ της Παντέλη για το 16-25. Μετά από φοβερή ασσίστ της Καλέντζου, η Κωτούλα ανέβασε τη διαφορά στους 11 πόντους, αναγκάζοντας τον Λημναίο να πάρει τάιμ άουτ.

Η Σαμαντούρα έβγαλε τη Μαγκλάρα για να την ξεκουράσει και πέρασε στη θέση της την Σλούκα. Η απόδοση της ομάδας δεν άλλαξε και η Ντέλβα με τρομερή ενέργεια και δύναμη έκανε το 18-31. Η Δίελα με σουτ τριών πόντων επισφράγισε την καλή της απόδοση, κλείνοντας το ημίχρονο με 18-34.

Το γ΄δεκάλεπτο ξεκίνησε με εύστοχο σουτ από την Καλέντζου. Η Ντέλβα κάτω από τη ρακέτα απάντησε στο καλάθι της Δελή και η Βλάνη με μακρινό σουτ έγραψε το 21-40. Η Κωτούλα με τζαμπ σουτ ανέβασε τη διαφορά για το Τριφύλλι, ενώ η Ντέλβα ήταν ασταμάτητη σε άμυνα και επίθεση (25-44). Η Θεολόγου πήρε τη θέση της για να πάρει ανάσες και η ομάδα των Εξαρχείων εκμεταλλεύθηκε το κενό της και μείωσε με τις Παντέλη, Καλαμπάκου και Μαρίνου σε 36-46. Το δεκάλεπτο έληξε με 36-48, μετά από εύστοχες βολές για τις «πράσινες».

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δ΄δεκάλεπτο, θέλοντας να τελειώσει από νωρίς το ματς. Δίελα και Κωτούλα ευστόχησαν σε μακρινά σουτ δύο πόντων, κάνοντας το 36-52, ενώ η Βλάνη, με τον προσφιλή της τρόπο, πέτυχε δύο σερί τρίποντα για το 38-58. Η Καλέντζου με ατομική της προσπάθεια και σουτ από μέση απόσταση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 38-60. Η Δίελα με σουτ τριών πόντων και ξανά η Βλάνη με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 44-66. Η νεαρή Κόνιαλη που είχε μπει στο παιχνίδι απάντησε στο σουτ της Τσέρου για το 46-70 και η Μαγκλάρα με μακρινό σουτ ευστόχησε για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά για το Τριφύλλυ (46-72). Η Σαμαντούρα πέρασε και τη Χριστινάκη στο παρκέ, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες της τις παίχτριες. Η Καλαμπάκου με κοντινό σουτ μείωσε προσωρινά για τον Αστέρα και το παιχνίδι έληξε με 48-75, με 1/2 βολές για τη Βλάνη και 2/2 από τη Θεολόγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα