Ομάδα με «καρύδια»

Tα παλικάρια του Παναθηναϊκού λίγο έλειψε να κάνουν το μεγάλο μπαμ μέσα στου Ρέντη, χάνοντας στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ, μετά από τρομερή εμφάνιση. Επεισόδια και διακοπές δημιούργησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού...

Στις
λεπτομέρειες έχασε ο Παναθηναϊκός μια πολύ μεγάλη νίκη, που με βάση τη δυναμική των δύο ομάδων φέτος, θα φάνταζε ως θαύμα. Παίζοντας μυαλωμένα, ψυχωμένα και με καρδιά, οι παίχτες του Στέλιου Καζάζη ηττήθηκαν με 3-2 σετ στου Ρέντη, χάνοντας στις λεπτομέρειες το τάι μπρέικ, έχοντας και την απώλεια του Γουόκερ στα μισά του 4ου σετ από κόπωση.

Μία ομάδα που αποτελείται από νεαρούς αθλητές, που είναι απλήρωτοι και που δεν έχουν κανένα πρόβλημά τους λυμένο όχι απλά κοίταξαν στα μάτια τον πολυδιαφημισμένο αντίπαλό τους, αλλά τον τρόμαξαν και έδειξαν πόσο βαριά είναι αυτή η φανέλα. Παρότι δε μας αρέσει να χρησιμοποιούμε την καραμέλα της διαιτησίας, η Λεμονιά Μούλα στο τρίτο σετ, σφύριξε αδιανόητα πράγματα. Οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη έπαθαν μπλακ άουτ στο τέλος του τάι μπρέικ κι έχασαν μέσα από τα χέρια τους μία επεική πρόκριση στους 8 του κυπέλλου Ελλάδος.

Όσο για τους οπαδούς της ομάδας του λιμανιού ανάγκασαν τους διαιτητές να διακόψουν δύο φορές το παιχνίδι και να κάνουν τέσσερις φορές παρατηρήσεις για εκκένωση ή διακοπή του αγώνα, χωρίς ωστόσο να τολμήσουν να υλοποιήσουν τα δέοντα, αφού πέραν των βωμολογιών και των υβριστικών συνθημάτων και επιθέσεων εναντίον του Ιωάννου, πέταξαν σε ορισμένες περιπτώσεις αντικείμενα στο παρκέ.

H εικόνα του ματς:

Ο Πρωτοψάλτης κέρδισε το μπλοκ άουτ για να ισοφαρίσει στην αρχή του πρώτου σετ σε 1-1. Δύο λάθος σερβίς εκατέροθεν διατήρησαν την ισοπαλία, αλλά ο Γουόκερ με δυνατό καρφί έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος παίχτης μάλιστα κέρδισε μπλοκ άουτ για το 2-4. Ο Γουόκερ συνέχισε το δαιμονιώδες σερί του, παίρνοντας άλλους τρεις σερί πόντους για τους «πράσινους», κάνοντας το 4-7. Ο Στίγγας, παίζοντας πολύ ωραία τον πρώτο χρόνο, έγραψε το 5-8, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Καζάζη σε τάιμ άουτ. Τέσσερα σερί λάθος σερβίς για τις δύο ομάδες έκαναν το 7-10 και ο Βόγκελ με ωραία επίθεση ανέβασε το δείκτη του σκορ για το Τριφύλλι. Από λάθος επίθεση του Κοκκινάκη έγινε το 7-12 και ο προπονητής των «κόκκινων» πήρε και δεύτερο τάιμ άουτ. Ωστόσο, στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός χρεώθηκε με τέσσερις μπαλιές για το 7-13. Ο Ιωάννου για τον Παναθηναϊκό κέρδισε το μπλοκ άουτ, γράφοντας το 7-14. Ο Σμαραγδής πήρε τον πόντο για την ομάδα του μετά από αρκετά λεπτά, αλλά ο Λιβαθηνός από κοντά μπλόκαρε για το 8-15. Με τους Σωτηρίου και δύο επιθέσεις από Γιορντάνοφ και Κοκκινάκη, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 11-16. Διαιτητικό σφάλμα έδωσε άλλον έναν πόντο στους «κόκκινους» για το 12-16, σε μια φάση που ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο να φωνάζει, καθώς αντέννα έπιασε ο Σωτηρίου και όχι ο Ιωάννου. Ο τελευταίος με καλή επίθεση έκανε το 12-17 και ο Βόγκελ με μπλοκ στον Σωτηρίου το 12-18. Μείωσαν ξανά οι γηπεδούχοι στους τέσσερις, μετά από λάθος σερβίς του Ιωάννου και επίθεση του Κοκκινάκη (14-18). Λάθος επίθεση του Γιορντάνοφ και επιθέσεις από Γιούρισιτς για τον Ολυμπιακό και Στίγγα για τον Παναθηναϊκό έκαναν το 15-20. Ο Κοκκινάκης πήρε ξανά πόντο από καρφί, αλλά στην επόμενη φάση δέχτηκε τριπλό μπλοκ από τους «πράσινους» για το 16-21. Λάθη από Βόγκελ και Φιλίποφ αντίστοιχα διαμόρφωσαν το 17-22 και ο Ποτότσνικ μείωσε τη διαφορά για την ομάδα του σε 18-22. Ο Γουόκερ «ξαναχτύπησε» για τον Παναθηναϊκό με ασύλληπτο καρφί για το 18-23, ο Ποτότσνικ μείωσε ξανά στους τέσσερις και μετά από λάθος του Ιωάννου έγινε το 20-23. Ο Γουόκερ πήρε πάνω του την επίθεση για το 20-24. Το 21-24 έγινε από λάθος επίθεση του Πρωτοψάλτη και ο Στίγγας με υποδειγματική ψυχραιμία τελείωσε τον πόντο και το σετ για το Τριφύλλι, κάνοντας το 21-25 και το 0-1 αντίστοιχα.

To δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως το προηγούμενο, με τον Βόγκελ να ισοφαρίζει σε 1-1 και τον Γουόκερ να βάζει μπροστά τον Παναθηναϊκό στο σκορ. Από λάθος του Ιωάννου οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 3-2, ενώ ο Γιορντάνοφ με ωραίο πέρασμα έκανε το 4-2. Δύο σερί επιθέσεις για τον Βόγκελ, μία λάθος, μία εντός έκαναν το 5-3, με τον Ποτότσνικ να αυξάνει τη διαφορά στο 6-3. Ο Γουόκερ έκανε το 7-4, αλλά νέο σερβίς άουτ του Ιωάννου έδωσε έναν ακόμα εύκολο πόντο για τους «κόκκινους». Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 8-6 μετά από ωραίο καρφί του Πρωτοψάλτη και λάθος από τον Κοκκινάκη. Ξανά ο Πρωτοψάλτης πήρε το καρφί για το 9-7, αλλά ένα μπλοκ του Σμαραγδή και μία λάθος επιλογή από τον Πρωτοψάλτη έκαναν το 11-7. Ο Στέλιος Καζάζης πήρε τάιμ άουτ, ο Γουόκερ έκανε το 12-9 με μέσα επίθεση, αλλά ο Λιβαθηνός έστειλε το σερβίς στο φιλέ για το 13-9. Λάθος σερβίς εκατέροθεν και επίθεση από τον Κοκκινάκη έκαναν το 15-11. Ο Γιούρισιτς ανέβασε τη διαφορά για την ομάδα του, αλλά ακολούθως είχε άουτ το σερβίς του για το 16-12. Η διαφορά παρέμενε στους τέσσερις πόντους με αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες. Με μονό μπλοκ ο Βόγκελ μείωσε σε 18-15 για τους «πράσινους». Το 19-16 έγινε από επίθεση του Ιωάννου, ο Γιούρισιτς ανέβασε τη διαφορά για την ομάδα του, ο Γουόκερ με ωραία επίθεση έκανε το 22-19 και με μία επίθεση από τον Γιορντάνοφ και δύο λάθη για τον Παναθηναϊκό από Βολουδάκη και Ιωάννου, το σετ έληξε με 25-19.

Ο Πρωτοψάλτης έδωσε τον πρώτο πόντο του τρίτου σετ για τον Παναθηναϊκό, ο Σμαραγδής ισοφάρισε, ωστόσο με Βόγκελ το Τριφύλλι προηγήθηκε με 1-2. Ακολούθησαν αρκετά λάθη για το Τριφύλλι στην υποδοχή, που έδωσαν εύκολες επιθέσεις σε Κοκκινάκη και Γιορντάνοφ για το 4-2. Η μπάλα βρήκε στο κεφάλι τον Λιβαθηνό με τον διαιτητή να δίνει υπέρβαση σε ένα ακόμα λάθος (5-2). Ο Γουόκερ μείωσε για τους «πράσινους», ο Ποτότσνικ έκανε το 6-3 και οι διαιτητές στο σημείο εκείνο διέκοψαν για λίγο το παιχνίδι για υβριστικά συνθήματα εναντίον του Ιωάννου! Οι «κόκκινοι» συνέχισαν δυνατά και ανέβασαν τη διαφορά στο 8-3 μετά από επιθέσεις των Γιούρισιτς και Κοκκινάκη. Στο 8-5 έπεσε αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο και η Μουλά κατέβηκε από την σκάλα για να πάει στη γραμματεία, κάνοντας μικρή διακοπή στο ματς. Ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει στην επίθεση και μαζί με τα αβίαστα λάθη του βρέθηκε πίσω στο σκορ με 11-5. Ο Πρωτοψάλτης με καρφί έκανε το 11-6 και στη συνέχεια οι διαιτητές έκαναν ένα ακόμα λάθος εις βάρος του Τριφυλλιού αφού σε νέα επίθεση από τον Πρωτοψάλτη έδωσαν άουτ, ενώ η μπάλα φάνηκε και από το ριπλέι πως χτύπησε στο μπλοκ των παιχτών του Ολυμπιακού. Ιωάννου και Βόγκελ μείωσαν σε 12-8, αλλά καρφί από τον Γιορντάνοφ και λάθος επίθεση από τον Βόγκελ έκαναν το 14-8. Λάθη επί λαθών για τους «πράσινους», δύο καλές επιθέσεις από Γιορντάνοφ και Σμαραγδή κι ένα μπλοκ στον Γουόκερ εκτόξευσαν τη διαφορά στο 20-10. Εντωμεταξύ οι κάφροι συνέχιζαν να πετούν αντικείμενα στο παρκέ, ο Γεροθόδωρος διέκοψε ξανά το παιχνίδι λέγοντας πως αν πέσει άλλο ένα είτε θα αδειάσει το γήπεδο, είτε θα διακοπεί το ματς. Το 20-11 έγινε μετά από επίθεση του Πρωτοψάλτη, το 20-12 με άσσο από τον Γουόκερ, το 22-13 από τον Ιωάννου και το 2-1 στα σετ έγινε μετά από επίθεση του Γιορντάνοφ (25-15).

Στο τέταρτο σετ προηγήθηκε πολύ νωρίς με 4-0 η γηπεδούχος ομάδα, με δύο καρφιά από Γιορντάνοφ και δύο επιτυχημένα μπλοκ σε Βόγκελ και Γουόκερ. Μετά το τάιμ άουτ ο Γούκερ μείωσε με έξυπνη επίθεση, αλλά ο Γιούρισιτς έκανε το 5-1. Ο Ιωάννου πήρε την επίθεση για το 5-2 και ο Στίγγας με μονό μπλοκ έκανε το 5-3 στον Γιορντάνοφ. Δύο πολύ ωραίες επιθέσεις από τον Στίγγα έφεραν τη διαφορά στον πόντο (6-5). Από λάθος επίθεση του Ιωάννου έγινε το 8-6. Με επίθεση από τον Πρωτοψάλτη το Τριφύλλι μείωσε σε 9-7. Ο Βόγκελ με ωραίο καρφί έφερε το σετ στον πόντο (9-8) και ο Κοκκινάκης με μία επίθεση και ένα λάθος σερβίς διαμόρφωσε το 10-9. Το 11-9 έγινε από λάθος επίθεση του Γουόκερ και το 12-9 με πλασέ από τον Ποτότσνικ. Με νέα επίθεση μέσα από τον Γουόκερ το σκορ έγινε 12-10. Από ένα λάθος εκατέροθεν και ένα μπλοκ πάνω στον Ιωάννου αυξήθηκε η διαφορά στο 14-11. Μετά το τάιμ άουτ ο Ιωάννου πήρε δύο προσωπικούς πόντους για το 14-13. Ο Γιορντάνοφ έκανε το 17-14, ο Πρωτοψάλτης το 17-15 κι ένα λάθος από τον Ποτότσνικ έφερε πάλι τη διαφορά στον πόντο. Ο Βόγκελ έκανε το 18-17 και ο Ιωάννου ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό. Ο Πρωτοψάλτης έδωσε προβάδισμα στο Τριφύλλι με φοβερό καρφί, ο Γιορντάνοφ ισοφάρισε, αλλά ξανά ο Ιωάννου έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους». Ο Στίγγας έκανε το 21-22, ο Μανιόπουλος που είχε πάρει τη θέση του Γουόκερ το 21-23, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, αλλά με επίθεση μέσα από τον Στίγγα και λάθος επίθεση από τον Γιορντάνοφ ο Παναθηναϊκός πήρε το σετ με 25-23, ισοφάρισε σε 2-2 και πήγε το ματς στο τάι μπρέικ!

Το πέμπτο και τελευταίο σετ ξεκίνησε με 1-0 με τον Κοκκινάκη, με τον Πρωτοψάλτη να ισοφαρίζει. Ο Γιορντάνοφ με πλασέ έβαλε μπροστά τους «κόκκινους» με 3-2, ο Ιωάννου με πλασέ ισοφάρισε σε 4-4 και από λάθος επίθεση του Γιορντάνοφ έγινε το 4-5. Ο Γιορντάνοφ έφερε ξανά το ματς στα ίσια με 6-6, αλλά ο Μανιόπουλος με ωραίο καρφί έδωσε ξανά προβάδισμα στο Τριφύλλι με 6-7. Με μονό μπλοκ του Βόγκελ στον Γιορντάνοφ έγινε το 7-8, ο Κοκκινάκης ισοφάρισε, ο Πρωτοψάλτης έκανε το 9-10, ο Μανιόπουλος το 10-11 και ο Γιορντάνοφ ισοφάρισε σε 11 όλα. Ο Ιωάννου έδωσε πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 11-12 και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με μπλοκ. Με επίθεση από τον Κοκκινάκη, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 13-12 και και μπλοκ του Γιορντάνοφ στον Μανιόπουλο έκανε το 14-12. Ο τελευταίος πόντος ήρθε από επίθεση του Κοκκινάκη που έκανε το 15-12 και το 3-2 στα σετ.

Τα σετ: 21-25, 25-19, 25-15, 23-25, 15-12
Keywords
Τυχαία Θέματα