Κέρδος εκατομμυρίων από ναρκωτικά στο Internet!

17:15 8/8/2012 - Πηγή: GoodByte

Ότι καθένας μπορεί να βρει ναρκωτικά κυριολεκτικά στον δρόμο, το ξέραμε. Τώρα, όπως δείχνουν οι έρευνες, περάσαμε σε άλλο στάδιο… ναρκωτικά μέσω Internet!

Έπειτα από καθημερινό έλεγχο των συναλλαγών του ηλεκτρονικού “μαγαζιού” Silk Road, o ερευνητής ηλεκτρονικού εγκλήματος Nicolas Christin είναι πλέον πεπεισμένος ότι οι ιδιοκτήτες του site αποκομίζουν χιλιάδες δολάρια, κάθε μήνα, από την εμπορία ναρκωτικών!

Το σημείο-κλειδί της όλης οργάνωσης είναι η ανωνυμία που τηρείται σε όλες

τις συναλλαγές και η οποία δεν επιτρέπει στις αρχές να ασκήσουν διώξεις. Αυτό επιτυγχάνεται εξαιτίας του ότι οι πληρωμές γίνονται με Bitcoins, μια μορφή ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς και γιατί η σύνδεση με αυτό το site γίνεταιμόνο μέσω του ανώνυμου δικτύου Tor network. (αυτό χρησιμοποιείται και για το Wikileaks).

Οι ειδικοί υπολογίζουν πως περισσότερα από 2.000.000 Bitcoins, τα οποία μεταφράζονται σε 143.000 δολάρια, εξασφαλίζουν τα “μεγάλα κεφάλια” με την εμπορία, κυρίως, μαριχουάνας, έκσταση και κοκαίνης.

Όσον αφορά τους τρόπους που εξετάζονται για να εξαρθρωθεί το όλο αυτό σύστημα, οι υπεύθυνοι εστιάζουν σε μεθόδους hacking ως προς το Tor network, έτσι ώστε όχι μόνο να τερματιστεί η λειτουργία του site αλλά πολύ περισσότερο για να αρθεί η ανωνυμία των μελών του.

Τελικά όλα υπάρχουν στο Internet… όλα!

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα