H Ευρωπαϊκή Επιτροπή γράφει με PF Square Sans Pro

15:15 8/8/2012 - Πηγή: GoodByte

Στο άκουσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν, για κάποιους), τον τελευταίο καιρό ορισμένοι από τη χώρα μας αντιδρούν αρνητικά. Αντίστοιχα θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι στο άκουσμα της Ελλάδας, κάποιοι στην Κομισιόν επίσης αντιδρούν αρνητικά.

Κι όμως, να που τα πράγματα ήλθαν έτσι, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επικοινωνεί με… ελληνικά προϊόντα.

Τι εννοούμε; Πολύ απλά ότι η νέα επίσημη οικογένεια γραμμάτων που επέλεξαν οι υπεύθυνοι για την οπτική

επικοινωνία του ανώτατου αυτού θεσμού, είναι η PF Square Sans Pro, που έχει σχεδιαστεί από την ελληνικότατη Parachute Fonts.

Αυτό που συνέβη, είναι ότι τον τελευταίο καιρό το (inhouse) δημιουργικό γραφείο της Κομισιόν έχει ξεκινήσει μια διαδικασία rebranding (επανασχεδιασμού όλων των στοιχείων της οπτικής ταυτότητας, από το λογότυπο, μέχρι τη γραμματοσειρά των σχετικών εκδόσεων). Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, κλήθηκε η Parachute fonts να αναπτύξει μια προσαρμοσμένη έκδοση της PF Square Sans Pro, αποκλειστικά για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η νέα γραμματοσειρά εμφανίζεται ήδη στο νέο λογότυπο της Κομισιόν σε διάφορες γλώσσες.

Σιγά-σιγά, η Επιτροπή θα επανασχεδιάσει όλα τα έγγραφα στα περισσότερα από 400 τμήματά της και θα αντικαταστήσει τις παλιές γραμματοσειρές με τη νέα, σε μια προσπάθεια να ενοποιηθεί η ταυτότητά της. Τέλος, η νέα γραμματοσειρά θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ιστοσελίδες της Επιτροπής.

Σαν συνέπεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επικοινωνεί στο υψηλότερο επίπεδό της, με γράμματα… made in Greece.

Πηγή: designmag.gr

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα