Ξέρεις γιατί το παιδί σου πρέπει να κοιμάται στο σκοτάδι;

09:32 5/10/2016 - Πηγή: iPop

Όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας επισκευάζει και αποκαθιστά τα βιολογικά μας συστήματα. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην διαταράσσει κανένας παράγοντας τον ύπνο μας, ο οποίος θα πρέπει να είναι απερίσπαστος.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να κοιμόμαστε με κλειστό το φως, λόγω της ορμόνης μελατονίνης που παράγεται στο σκοτάδι.

Η μεγάλη ποσότητα μελατονίνης μας κάνει να αρρωσταίνουμε λιγότερο και να είμαστε πιο ευτυχισμένοι!

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά, τα οποία επιβάλλεται να κοιμούνται

με κλειστό το φως.

Τι συμβαίνει στο σώμα του παιδιού σου όταν κοιμάται;22:00 Ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων διπλασιάζεται και η θερμοκρασία του σώματος πέφτει.23:00 Κάθε αιμοσφαίριο βρίσκεται σε κατάσταση αποκατάστασης.00:00 Η συνείδηση βυθίζεται στα όνειρα, ενώ ο εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί.01:00 «Ελαφρύς» ύπνος.02:00 Όλα τα όργανα ξεκουράζονται, εκτός απ’ το συκώτι.03:00 Η αρτηριακή πίεση πέφτει και η ανάσα επιβραδύνεται.04:00 Ο εγκέφαλος έχει την minimun ποσότητα αίματος και δεν είναι έτοιμος να ξυπνήσει.05:00 Τα νεφρά χαλαρώνουν οι μύες κοιμούνται.06:00 Το σώμα ετοιμάζεται να ξυπνήσει.07:00 Το ανοσοποιητικό σύστημα ζει στιγμές δόξας και ο οργανισμός είναι έτοιμος να ξυπνήσει!

Αυτός είναι ο κύκλος του ύπνου, κατά τη διάρκεια του οποίου παράγεται η μελατονίνη. Εάν ο ύπνος του παιδιού σου διαταραχθεί, τότε η παραπάνω διαδικασία θα διαταραχθεί επίσης και η μεταλατονίνη δεν θα παραχθεί στο βαθμό που πρέπει.

The post Ξέρεις γιατί το παιδί σου πρέπει να κοιμάται στο σκοτάδι; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα