Ανάπτυξη το 2017 στην Ελλάδα «βλέπει» και το ΔΝΤ

08:59 5/10/2016 - Πηγή: iPop

Αισιοδοξία για ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017 εκφράζει και η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ, κάνοντας μάλιστα και θετικότερες εκτιμήσεις απ’ το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Θυμίζουμε πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή προ ολίγων ημερών προβλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 2,7% το 2017.

Στην έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνεται ανάπτυξη ήδη απ’ το 2016, ενώ για το 2017 εκτιμάται ανάπτυξη στο 2,8%.

Φυσικά υπάρχει πάντα η υποσημείωση ότι η Αθήνα θα πρέπει να μείνει πιστή στο πρόγραμμα.

Αναφορικά με το χρέος, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συνδέεται με τις γερμανικές εκλογές. «Χρειάζεται ρεαλιστικό σχέδιο, για να μην μετατεθεί η λύση για το χρέος».

Η ανεργία στην Ελλάδα προβλέπεται ότι θα φθάσει μέχρι το 21,5% το 2017.

Σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, η έκθεση του Ταμείου τονίζει τους κινδύνους για την ήδη αργή ανάπτυξη- 3,2% το 2015.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα επιβραδυνθεί περαιτέρω στο 3,1% φέτος, ενώ το 2017 θα ανακάμψει με ρυθμό 3,4%.

Η αναφορά στον λαϊκισμό

Εντύπωση κάνει ότι για πρώτη φορά σε έκθεση του ΔΝΤ γίνεται αναφορά στον λαϊκισμό, ο οποίος βάζει φρένο στην ανάπτυξη.

Το ΔΝΤ στην έκθεσή του επισημαίνει ότι «ο πολιτικός λαϊκισμός, η οικονομική περιχαράκωση και η γενικευμένη κριτική κατά της παγκοσμιοποίησης δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη».

Οι παράγοντες που επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με το ΔΝΤ:

Το Brexit, το οποίο θα μειώσει κατά το ήμισυ την ανάπτυξη της Μ. Βρετανίας, δηλαδή στο 1,1% (30 δισ. ευρώ)Ο αμερικανικός προεκλογικός αγώνας κατά τον οποίο για πρώτη φορά και οι δύο υποψήφιοι προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος εκφράζοντας σκεπτικισμό για το ελεύθερο εμπόριοΥψηλά ποσοστά συμπάθειας προς τον ΤραμπPhoto: openeurope.org.uk

The post Ανάπτυξη το 2017 στην Ελλάδα «βλέπει» και το ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα