Βρήκες δουλειά; Μάθε πώς να την κρατήσεις!

10:01 4/4/2014 - Πηγή: iPop

Αρχικά συγχαρητήρια που κατάφερες και βρήκες δουλειά μέσα σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς! Σίγουρα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, αγχωτικό και σε έβαλε σε σκέψεις για το αν είναι σωστή η επιλογή του επαγγέλματος, αν αξίζεις την θέση και άλλα τέτοια υποτιμητικά που πίστεψέ με κατά 80% είναι άστοχοι προβληματισμοί! Στο θέμα μας όμως! Συγγνώμη που θα στο πούμε, αλλά αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα πρέπει να μπορέσεις να κρατήσεις την δουλειά και να τους πείσεις ότι δεν θα βρουν καλύτερο από σένα χωρίς όμως να φανείς υπερόπτης!

Κάθε δουλειά είναι διαφορετική,

διάβασε όσα σου γράφουμε παρακάτω και προσάρμοσε τα στη δική σου πραγματικότητα, να θυμάσαι ότι όλοι οι επαγγελματικοί χώροι έχουν άγραφους κανόνες!

Κανόνας Νο1: Μην υπερβάλεις για τις δυνατότητες σου στο χώρο

Αν είσαι το «ψαράκι» στην εταιρεία, καλό θα ήταν να είσαι διακριτικός, μην αρχίσεις να διαμηνύεις ότι εσύ είσαι και άλλος κανένας! Πίστεψε με εκεί έξω υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κόσμου που λιμάρουν τα νύχια τους για να σου πάρουν τη θέση! Αν είσαι το νέο «ψώνιο» της εταιρείας, κανένας δεν θα θέλει να σου κάνει παρέα με αποτέλεσμα όταν όλοι συζητάνε κάνοντας τσιγάρο για το νέο project εσύ να κάθεσαι σε μία γωνία μόνος και να μην μαθαίνεις τίποτε!

Κανόνας Νο2: Μην είσαι αόρατος

Οκ, είπαμε, το να είσαι υπερβολικός και να τραβάς την προσοχή του κόσμου πάνω σου είναι λάθος, το να είσαι όμως και στο άλλο άκρο και να παριστάνεις το ταπεινό χαμομηλάκι δεν είναι λύση! Ρώτα πράγματα σχετικά με τη δουλειά και δείχνε ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια του project! Το θέμα είναι να βρεις τη χρυσή τομή!

Κανόνας Νο3: Μην διαλέγεις στρατόπεδα

Προσπάθησε να αποφύγεις τις κλίκες! Σε κάθε επαγγελματικό χώρο καλώς ή κακώς υπάρχουν ομάδες και όποιου την πλευρά και να επιλέξεις οι υπόλοιποι μισοί θα σε κακοχαρακτηρίσουν! Προσπάθησε να είσαι καλά μ” όλους και να κρατάς τις προσωπικές σου απόψεις εκτός γραφείου! Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά σου και όχι η ζωή σου!

Κανόνας Νο4: Μην εμπλακείς συναισθηματικά

Δεν μιλάμε σε σένα φίλε αναγνώστη που θα έκανες κυριολεκτικά τα πάντα για να πάρεις μία προαγωγή. Μιλάμε σε σένα που είτε θεωρείς ότι αν δεν υποκύψεις στον ανώτερο σου θα χάσεις την δουλειά σου ή ακόμα χειρότερα σε σένα που σου έχει πάρει το μυαλό η/ο ανώτερος σου. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, όχι δεν πρέπει να μπεις μέσα στο δωματιάκι που κρατάτε τις σκούπες με τον προϊστάμενο σου για να συνεχίσεις να έχεις το γραφειάκι σου, αν αυτός/η υπονοήσει κάτι τέτοιο, ευγενικά απέρριψε την πρόταση του και αν επιμείνει μην φοβηθείς και κατήγγειλε τον. Το πιθανότερο είναι να χάσει αυτός τη θέση του. Τώρα, αν αρχίσεις να ερωτεύεσαι τον προϊστάμενο σου κάνε την καρδιά σου πέτρα και θάψε τον έρωτα σου για εκείνον.

Κανόνας Νο5: Μην μιλάς για τον εαυτό σου

Το ψιλοαναφέραμε και παραπάνω. Η δουλειά σου είναι η δουλειά σου, όχι ο χώρος που συναντάς τους κολλητούς σου! Δεν λέμε να μην κάνεις παρέα με τους συναδέλφους σου αλλά μην αρχίσεις να τους διαβάζεις σελίδες από το ημερολόγιο σου! Οι συνάδελφοι σου είτε θα χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές προς όφελός τους είτε θα θεωρήσουν πως είσαι αντιεπαγγελματίας!

Κανόνας Νο6: Μην μιλάς όταν είσαι θυμωμένος

Μπορεί απ’ τα αυτιά σου να βγαίνουν καπνοί και να είσαι έτοιμος να εκραγείς αλλά κάτσε κάτω, πάρε 10 αναπνοές και ηρέμησε! Δεν θέλεις όλοι στο γραφείο να σε κατατάξουν στους «ανούσια ευέξαπτους» … για να μην πούμε τίποτα πιο βαρύ!

Κανόνας Νο7: Να είσαι τυπικός

Ακόμα και αν μετά τις ώρες γραφείου βγαίνεις για μπύρες με τους συνεργάτες σου δεν είναι ανάγκη να τους στέλνεις τα επαγγελματικά emails λες και στέλνεις μήνυμα στον κολλητό σου! Με λίγα λόγια το να στείλεις «Τα λέμε l8 ρε φιλ3» δεν είναι καλή ιδέα!

Κανόνας Νο8: Μην λες ψέματα

Όσο και να πιστεύεις ότι ένα ψέμα μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση ή να σε κάνει να φανείς πολύ καλύτερος, πίστεψε με κάποια στιγμή θα το καταλάβουν. Να είσαι ειλικρινής για το τι μπορείς κι τι δεν μπορείς να κάνεις!

Κανόνας Νο9: Μην σερφάρεις στο internet εν ώρα εργασίας!

Όσο ελεύθερο χρόνο και να έχεις επειδή τελείωσες νωρίς τη δουλειά που είχες, δεν είναι το καλύτερο να σε βρίσκουν να χαζεύεις συνέχεια στο ipop και ας έχουμε θεματάρες!

The post Βρήκες δουλειά; Μάθε πώς να την κρατήσεις! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα