Βρέθηκε ο τρόπος για να κάνεις πιο παθιασμένο σεξ

14:52 18/8/2017 - Πηγή: iPop

Σε πολλά ζευγάρια λείπει το πάθος κατά τη διάρκεια του σεξ. Επιστήμονες αποδεικνύουν πως αυτό μάλλον δεν οφείλεται στην έλλειψη χημείας ή οικειότητας με τον σύντροφό σου. Μια σειρά από μελέτες διαπίστωσε πως απουσιάζει το «αρμονικό σεξουαλικό πάθος» μεταξύ των ζευγαριών.

Σύμφωνα με μια αναφορά στην Scientific American, η έννοια του «αρμονικού σεξουαλικού πάθους» θεωρείται το πάθος για σεξ το οποίο είναι καλά ενσωματωμένο και σε αρμονία με άλλες πτυχές του εαυτού, δημιουργώντας ελάχιστες συγκρούσεις σε άλλους τομείς της ζωής.

Μια μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας ( ersonality and Social Psychology) απ’ τους Frédérick Philippe και Robert Vallerand χρησιμοποίησε μια σειρά από πειράματα προκειμένου να έχουν τα ζευγάρια μια παθιασμένη σεξουαλική ζωή και να βρουν τα κοινά τους χαρακτηριστικά.

Διαπίστωσαν λοιπόν, πως εκείνοι που έχουν «αρμονικό σεξουαλικό πάθος» δεν αφήνουν την επιθυμία τους για σεξ να επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή τους.

Σε αντίθεση όσοι έχουν «εμμονή με το σεξουαλικό πάθος» έχουν επιθυμίες που τους αποσπούν απ’ το υπόλοιπο της ζωής τους. Αυτό οδηγεί σε μικρότερους στόχους στο σεξ όπως είναι ο οργασμός και σε μια απλώς άμεση ικανοποίηση. Το σεξ στην περίπτωση αυτή είναι μια «παράσταση», δεν ελέγχεται ούτε απολαμβάνεται πλήρως.

Έχοντας το σεξ διαρκώς στο μυαλό είναι σημάδι δυσαρμονίας

Επιπλέον, εκτός της σεξουαλικής δραστηριότητας, οι εμμονικοί βρίσκουν το σεξ ενοχλητικό μέρος των σκέψεών τους σε αντίθεση με άλλους στόχους στη ζωή τους.

Μια μελέτη ψυχαναλυτών, έδειξε πως οι εμμονικοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να βλέπουν σεξ παντού όπως η αντίληψη μιας σεξουαλικής υπόστασης σε διφορούμενες καταστάσεις και λέξεις.

Λέξεις που από μόνες τους δεν έχουν σεξουαλικό νόημα, θεωρήθηκαν «βρώμικες» από εκείνους που έχουν εμμονή με αυτό.
Αυτές περιλαμβάνουν τις λέξεις «νοσοκόμα», «τακούνια» και «στολή».
Η μελέτη διαπίστωσε πως η ιδεοληψία δεν είναι ίδια με τον σεξουαλικό εξαναγκασμό ή τον σεξουαλικό εθισμό.

Αρμονικό σεξουαλικό πάθος

Οι άνθρωποι με περισσότερο αρμονικό σεξουαλικό πάθος ενσωματώνουν καλύτερα το σεξ με τις αγαπημένες πτυχές του εαυτού τους και όχι ως ξεχωριστό στόχο.

Όταν ζητήθηκε απ’ τους συμμετέχοντες να αναφέρουν όσες σεξουαλικές λέξεις μπορούσαν σ’ένα λεπτό, αυτοί με μια παθιασμένη σεξουαλική ζωή υποδείκνυαν ίσο αριθμό λέξεων που σχετίζονται με την οικειότητα και τις σχέσεις, όπως έκαναν και σε σεξουαλικές αναπαραστάσεις.

Λέξεις όπως «στήθη», «πέος» και «δονητής» ειπώθηκαν παράλληλα με λέξεις όπως «χάδια», «οικειότητα» και «σεξουαλική επαφή».

Εκείνοι με πιο αρμονικό σεξουαλικό πάθος έδειξαν επίσης μεγαλύτερο έλεγχο στις σεξουαλικές σκέψεις και ήταν λιγότερο απογοητευμένοι από τα ερεθίσματα από οποιαδήποτε εργασία που ανέλαβαν.

Photo: Getty Images

The post Βρέθηκε ο τρόπος για να κάνεις πιο παθιασμένο σεξ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα