Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων στη Βαρκελώνη | 12μελής πυρήνας πίσω απ’ τις επιθέσεις

14:22 18/8/2017 - Πηγή: iPop

Κι ενώ το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του οδηγού του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην «καρδιά» της Βαρκελώνης την Πέμπτη συνεχίζεται απ’ τις ισπανικές Αρχές, η Αστυνομία «βλέπει» 12μελή πυρήνα τρομοκρατών πίσω απ’ τις δύο επιθέσεις που συντάραξαν τη χώρα.

Στο μεταξύ, αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων, καθώς ένας τραυματίας απ’ την επίθεση στο Καμπρίλς υπέκυψε στα τραύματά του. Πλέον οι νεκροί είναι 14, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 130.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη | 12μελήςκαι

το Καμπρίλς θεωρείται βέβαιο ότι συνδέονται μεταξύ τους, ενώ οι Αρχές θεωρούν ότι πυρήνας δώδεκα ατόμων συμμετείχε σ’ αυτές, προετοιμάζοντας επιθέσεις με φιάλες αερίου.

Οι 5 εξ’ αυτών έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, οι 3 έχουν συλληφθεί κι ακόμα 4 αναζητούνται.

Μάλιστα, οι ισπανικές Αρχές «βλέπουν» σύνδεση και ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις και την έκρηξη που σημειώθηκε την νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην πόλη Αλκανάρ. Η έκρηξη έγινε σε κατοικία στην οποία υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου. Σύμφωνα με πηγή της Αστυνομίας, πιθανόν οι κάτοικοι του σπιτιού να κατασκευάζουν εκρηκτικούς μηχανισμούς με φιάλες αερίου.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η σύλληψη δύο ατόμων, ενός Μαροκινού κι ενός Ισπανού, ενώ το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστή η σύλληψη ενός ακόμα ατόμου στην πόλη Ριπόλ. Ο οδηγός του βαν που αιματοκύλησε στη Βαρκελώνη εξακολουθεί ν’ αναζητείται απ’ τις Αρχές.

Διαρροές στα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο δράστης είναι ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ, ο οποίος φέρεται να είναι αδερφός του ατόμου που συνελήφθη την Πέμπτη καθώς χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του για την ενοικίαση του βαν.

Όσα γνωρίζουμε για τους συλληφθένετες

H ταυτότητα του Ισπανού δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι γεννήθηκε στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο.

Συνελήφθη στο Αλκανάρ, μία κωμόπολη 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης,

Το όνομα του Μαροκινού είναι Ντρις Ουκάμπιρ. Ο ίδιος συνδέεται με την ενοικίαση του βαν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της Βαρκελώνης.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της ισπανικής εισαγγελίας δήλωσε πως οι ύποπτοι δεν είχαν προηγούμενη εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες. «Δεν υπάρχουν έρευνες στις οποίες να αναφέρονται τα ονόματά τους», είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser.

Δείτε το γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις αιματηρές επιθέσεις στη Βαρκελώνη:

Photo: © Josep Lago / AFP

The post Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων στη Βαρκελώνη | 12μελής πυρήνας πίσω απ’ τις επιθέσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα