Τέσσερις αποδεδειγμένοι τρόποι για να ξέρεις πότε σου λένε ψέματα!

14:22 18/8/2017 - Πηγή: iPop

Όσο θλιβερό κι αν είναι, το ψέμα βρίσκεται παντού. Και πολλές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολο να το ξεχωρίσεις. Ακόμα κι όταν συγχωρείς κάποιον που σου είπε ψέματα, η αίσθηση της προδοσίας δεν είναι ποτέ ευχάριστη.

Το Brightside έφτιαξε έναν οδηγό με αποδεδειγμένους τρόπους για να ξέρεις πότε σου λένε ψέματα. Τέλος, υπάρχει μια μέθοδος bonus στο τέλος του άρθρου που λειτουργεί στο 99% των περιπτώσεων!

Οι ψεύτες αποφεύγουν ν’ αναφέρουν τον εαυτό τους

Όταν οι ψεύτες παραμορφώνουν την αλήθεια, έχουν την τάση ν’ αποφεύγουν να

μιλάνε για τον εαυτό τους. Μιλούν ή γράφουν για άλλους, συγκεκριμένα στο τρίτο πρόσωπο, σαν να βάζουν απόσταση μεταξύ των εαυτών τους και των ψεμάτων τους.

Ο τόνος της φωνής ενός ψεύτη είναι αρνητικός

Όταν κάποιος σου λέει ψέματα, φαίνεται απ’ τον τόνο της φωνής του! Η αρνητικότητα ξεχειλίζει λόγω της ενοχής που νιώθει για όσα λέει.

Οι εξηγήσεις ενός ψεύτη είναι όσο το δυνατόν απλούστερες

Οι ψεύτες εξηγούν συνήθως τα πράγματα με απλούς όρους, επειδή ο εγκέφαλός τους αρνείται να σκεφτεί ένα περίπλοκο ψέμα. Η κρίση ή η αξιολόγηση είναι σύνθετα πράγματα που είναι δύσκολο να υπολογιστούν.

Πολλή σύγχυση!

Παρά τις απλές εξηγήσεις, οι ψεύτες χρησιμοποιούν σύνθετη και περίπλοκη δομή φράσεων, εισάγοντας υπερβολικές λέξεις και ασήμαντες, αλλά εύστοχες ακουστικές λεπτομέρειες που τους βοηθούν να φουσκώνουν τα ψέματά τους!

Bonus: Τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα!

© Pixabay

Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο απ’ τα παραπάνω σημάδια, αλλά ακόμα έχεις αμφιβολίες για το εάν σου λέει κάποιος την αλήθεια, κοίταξε τον στα μάτια! Το ψέμα προκαλεί νευρικότητα, με αποτέλεσμα την αύξηση του καρδιακού παλμού και τη διόγκωση της κόρης του ματιού!

Διάβασε και αυτό:

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς να λέμε ψέματα; (Photos)

The post Τέσσερις αποδεδειγμένοι τρόποι για να ξέρεις πότε σου λένε ψέματα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα