Βασίλης Σπανούλης: Ένα παιδί που ονειρεύτηκε να παίξει μπάσκετ και το τέλος της καριέρας του

18:10 26/6/2021 - Πηγή: iPop

Ο Βασίλης Σπανούλης το απόγευμα του Σαββάτου ανακοίνωσε στο κοινό του, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ότι βάζει τέλος στην καριέρα του.

Ο Βασίλης Σπανούλης, γνωστός και ως “Kill Bill” δε θα βρεθεί ξανά στα γήπεδα μπάσκετ, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας. Ο “Kill Bill”, που έμελλε με την παρουσία του να αλλάξει τις ισορροπίες στο ευρωπαϊκό

μπάσκετ και έφτασε να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, κατακτώντας την 3 φορές συνολικά ανακοίνωσε πως αποσύρεται οριστικά από την ενεργό δράση, περιγράφοντας τον εαυτό του στην ανάρτησή του, ως ένα παιδί που απλά ήθελε να παίξει μπάσκετ.

Πέντε κορυφαίοι μπασκετμπολίστες μυούν τα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στις αξίες του Αθλητισμού

Ο Βασίλης Σπανούλης βάζει τέλος στην καριέρα του

Ο θρυλικός μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού ανακοίνωσε πως στη συνάντησή του με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, αποφάσισε και τους γνωστοποίησε πως ήρθε η ώρα να βάλει ένα τέλος στην καριέρα του. Ο ίδιος δημοσίευσε: “Πριν από λίγο ανακοίνωσα στους προέδρους ότι ήρθε η ώρα να κλείσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου και τους ευχαρίστησα για όσα πετύχαμε μαζί. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν ήταν στενάχωρη.”

Στη συνέχεια μίλησε για όσα του προσέφερε τόσα χρόνια το μπάσκετ και ο αθλητισμός καθώς και τα μαθήματα ζωής που πήρε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: “Το μπάσκετ μου χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεμάτο από έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μου έδωσε τα πάντα και του έδωσα τα πάντα. Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου. Φεύγω περήφανος για όσα σπουδαία κατακτήθηκαν αλλά και για όσα μετά από σκληρή μάχη χάθηκαν. Πάνω απ’ όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα.

Το παιδί σου θέλει να κάνει ποδόσφαιρο, αλλά εσύ προτιμάς το μπάσκετ… Ξέρουμε τον τρόπο να διαλέξεις ποιο είναι το κατάλληλο άθλημα για εκείνο!

Στο τέλος, έκλεισε τη δημοσίευσή του ευχαριστώντας όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν τόσα χρόνια δίπλα του και τον βοήθησαν να πετύχει όλα όσα ονειρευόταν. “Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια, τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες και τους αντιπάλους, μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για την αγάπη τους. Αυτή η αγάπη ήταν που μου έδινε τη δύναμη να προσπαθώ πιο σκληρά κάθε μέρα κι αυτή η αγάπη θα είναι για πάντα οδηγός μου. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ…” αναφέρει ο 39χρονος μπασκετμπολίστας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spanoulis Vassilis (@vassilis7span)

Η ανάρτηση του Ολυμπιακού

“Ειναι μια στιγμή από αυτές που αρνείσαι να δεχτείς ότι θα έρθουν. Που δεν θέλεις να τις ζήσεις και παρότι βρίσκονται μπροστά σου επιλέγεις να μην τις κοιτάς, ελπίζοντας οτι ο χρόνος θα φρενάρει. Ο Βασίλης, άλλωστε, μας έκανε να πιστέψουμε ότι γίνεται…

Για 11 χρόνια, ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας τίμησε όσο κανείς τη φανέλα του Ολυμπιακού κι εμάς προσωπικά με τη φιλία του.

Για 11 χρόνια πορευτήκαμε μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα. Κλάψαμε, γελάσαμε, ξεσπάσαμε. Ονειρευτήκαμε και πετύχαμε ανεπανάληπτα κατορθώματα.

Με μπροστάρη τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός μας έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του. Κέρδισε τον θαυμασμό της Ευρώπης κι έγινε συνώνυμο της υπέρβασης.

Για 11 ολόκληρα χρόνια ο ηγέτης μας. Για πάντα ο Βασίλης με το 7…

ΒΑΣΙΛΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όσα πρόσφερες στον Ολυμπιακό.

ΒΑΣΙΛΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όσα χάρισες στο μπάσκετ.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Η ανάρτηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής


“Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποχαιρετά τον θρυλικό Βασίλη Σπανούλη  που αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ σε ηλικία 39 ετών. Η προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό  , το μπάσκετ και την Εθνική ομάδα είναι ανεκτίμητα και αποτελούν παρακαταθήκη για τις νέες γενιές που ακολουθούν. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσει να κάνει στη συνέχεια της ζωής του”

View this post on Instagram

A post shared by Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βασίλης Σπανούλης: Ένα παιδί που ονειρεύτηκε να παίξει μπάσκετ και το τέλος της καριέρας του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα