Η Valerie Bako “ελεύθερη” από το δικαστήριο για τη δολοφονία του βίαιου συζύγου της

14:29 26/6/2021 - Πηγή: iPop

Η τραγική ιστορία της Valerie Bako έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Η 40χρονη γυναίκα που σκότωσε τον βίαιο σύζυγο και προαγωγό της, Valerie Bako, καταδικάστηκε με “συμβολική” ποινή σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, εκ των οποίων τα τρία με αναστολή. Η ίδια έχοντας εκτίσει ήδη τον έναν χρόνο, φεύγει ελεύθερη από το δικαστήριο!

Η Valerie Bako καταδικάστηκε με “συμβολική” ποινή

Πολλές βάναυσες λεπτομέρειες εμφανίστηκαν στη δίκη εναντίον της Valerie Bako στο Bacot στο Chalons-sur-Saone στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα. Τον Οκτώβριο

του 2018, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του πρώην πατριoύ της και σύζυγό της, Daniel Paulette, 61 ετών στις 13 Μαρτίου του 2016, τον οποίο σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ήταν ο πρώην πατέρας της και καταδικάστηκε ότι την κακοποιούσε από την ηλικία των 12-13 ετών.

Η Valerie Bako είχε ήδη κρατηθεί για ένα χρόνο εν αναμονή της δίκης. Την Παρασκευή, ο Γενικός Εισαγγελέας Eric Gallett υπέβαλε αγωγή για φυλάκιση πέντε ετών, τέσσερα από τα οποία υπέστησαν υποχρεωτική μεταχείριση. Η ίδια κατέρρευσε όταν ο εισαγγελέας ζήτησε να μην φυλακισθεί ξανά και είπε ότι ήταν μία συμβολική ποινή καθώς ήταν θύμα του άνδρα που την πούλησε και την κακοποίησε. Το Εφετείο του Σαόν-ε-Λουάρ, στην ανατολική Γαλλία, έδειξε περισσότερη επιείκεια στη γυναίκα απ’ όση ζητούσε ο εισαγγελέας.

Η Valerie Bako είχε παραδεχθεί ότι σκότωσε τον άντρα της και εξήγησε ότι φοβόταν ότι θα αρχίσει να πουλάει την 14χρονη κόρη της. Ο Daniel Paulette φυλακίστηκε για αρκετά χρόνια επειδή κακοποίησε την νεαρή Bako, αλλά μετά την έκτιση της ποινής του, επέστρεψε για να ζήσει με τη μητέρα του και βίασε ξανά τη Valerie. Έμεινε έγκυος στα 17 και τελικά είχε τέσσερα παιδιά μαζί του.

Ένας ψυχίατρος δήλωσε στο δικαστήριο την Πέμπτη ότι η Bako πάσχει από σύνδρομο κακοποιημένης γυναίκας και πάσχει από μειωμένη κρίση. Την Τρίτη, οι δικηγόροι της μήνησαν το κράτος για «βαριά αμέλεια» επειδή δεν έλαβαν υπόψη τις προειδοποιήσεις για βία και κακοποίηση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Valerie Bako “ελεύθερη” από το δικαστήριο για τη δολοφονία του βίαιου συζύγου της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα