Τρόποι να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου

17:00 17/4/2014 - Πηγή: iPop

Ακόμα και αν τρως σαν σπουργιτάκι και μισό κουλούρι με ένα μαρουλόφυλλο είναι αρκετά για να σε χορτάσουν, αν ο μεταβολισμός σου «κοιμάται», τα κιλά θα συσσωρεύονται στο σώμα σου! Μιλήσαμε με διάφορους διατροφολόγους και παρακάτω σου δείχνουμε ποιοι είναι οι πιο εύκολοι και φυσικοί τρόποι να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου!

Φάε 6 μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα, προσπαθώντας κάθε γεύμα να έχει περίπου 300 θερμίδεςΠιες 2-3 λίτρα νερό την ημέραΚοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες το βράδυ. Καις περίπου 30% περισσότερες θερμίδες όσο κοιμάσαι!Κάνε αερόβια γυμναστική! Θα ενεργοποιηθεί
ο μεταβολισμός αλλά και θα σφίξει το σώμα σου!Φάε πρωινό! Και θα ξεκινήσεις τις καύσεις από το πρωί και θα πεινάς λιγότερο μέσα στη μέρα!Πιες πράσινο τσάι το οποίο περιέχει κατεχίνες και αντιοξειδωτικά τα οποία ενισχύουν το μεταβολισμό.Βάλε μπαχαρικά στα γεύματα σου! Μπαχαρικά όπως η κανέλα, το cayenne πιπέρι και o γλυκάνισος περιέχουν χημικές ενώσεις που δίνουν ώθηση τον οργανισμό σου.Μείωσε τους απλούς υδατάνθρακες όπως λευκό ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, δημητριακά. Οι απλοί υδατάνθρακες ευθύνονται για την αύξηση της ινσουλίνης. Η ινσουλίνη με τη σειρά της αυξάνει την όρεξή για φαγητό και επομένως το βάρος σου!Πρόσθεσε λαχανικά και φυτικές ίνες στα γεύματά σου. Άφθονα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης θα σε βοηθήσουν να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου!

The post Τρόποι να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα