Πως θα οργανώσεις καλύτερα τον χρόνο σου

16:30 17/4/2014 - Πηγή: iPop

Η καλή διαχείριση του χρόνου ξεκινά με τον να οργανώσεις τις δουλειές που πρέπει να κάνεις μέσα στη μέρα και στο περίπου πόσο χρόνο θα χρειαστείς! Το πρόβλημα βεβαίως ξεκινάει στο ότι δεν μπορείς να υπολογίσεις τον χρόνο. Μην το πάρεις προσωπικά, δεν είσαι ο μόνος! Οι ψυχολόγοι αναφέρονται σε αυτό ως «planning fallacy», και δίνουν

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που έκανε ο ψυχολόγος Mario Weick μαζί με την συνάδελφό του, Ana

Guinote, απέδειξε πως οι άνθρωποι που έχουν εξουσία είναι αυτοί που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οργάνωση του χρόνου τους! Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί προσπαθούν να πάρουν αυτό που θέλουν χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα εμπόδια που θα βρουν στη διαδικασία!

Η λύση που δίνει λοιπόν η έρευνα είναι να υπολογίζεις τον χρόνο σου με βάση τις παρελθοντικές σου εμπειρίες. Για παράδειγμα, την τελευταία φορά που πήγες στη τράπεζα χρειάστηκες 1 ώρα για να τελειώσεις, μην βάλεις λοιπόν αυτή τη φορά το επόμενο ραντεβού σου μετά από μισή ώρα από την ώρα που έχεις υπολογίσει να πας στη τράπεζα. Ένας άλλος τρόπος, σύμφωνα με την έρευνα, είναι να υπολογίσεις πόσο χρόνο θα σου πάρει το κάθε βήμα για να ολοκληρώσεις την δουλειά που έχεις αναλάβει. Για παράδειγμα έχεις πει ότι θα ετοιμάσεις ένα δείπνο για τους φίλους σου, υπολόγισε πόσο χρόνο θα χρειαστείς να στρώσεις το τραπέζι, να μαγειρέψεις τα πιάτα και μετά πες τους τι ώρα να έρθουν σπίτι! Μην σε βρουν να ξεκοκκαλίζεις το ψάρι ενώ πεθαίνουν της πείνας!

The post Πως θα οργανώσεις καλύτερα τον χρόνο σου appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα