Φτιάξε το δικό σου ηλιακό σύστημα! Τι, νομίζεις ότι είναι εύκολο;

14:32 17/4/2014 - Πηγή: iPop

To πιο cool παιχνιδάκι που εντοπίσαμε τελευταία online… Γίνε μικρός Θεός και τοποθέτησε 6 πλανήτες γύρω από τον ήλιο με στόχο να σταθμίσεις σωστά ταχύτητες και βαρύτητες, ώστε να μη συγκρουστούν. Να τονίσουμε ότι η online εφαρμογή για το ηλιακό σύστημα λέγεται Super Planet Crash, οπότε μάλλον είναι απίθανο να τα καταφέρεις γρήγορα.

Το προσωπικό μας ρεκόρ είναι 420/500

χρόνια διάρκειας τους ηλιακού συστήματος. Με λίγα λόγια, αν η επιβίωση της Γης εξαρτιόταν από εμάς, το ανθρώπινο είδος θα μετρούσε καμιά εικοσαριά γενιές και τέλος.

Ποιος το έφτιαξε;

Κι επειδή εσύ, όπως κι εμείς, λογικά τυχαία θα τοποθετείς τους πλανήτες εντός της τροχιάς του συστήματος (εκτός αν έχεις γνώσεις αστρονομίας -όχι η αστρολογία δεν μετράει), να σου πούμε ότι η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί από φοιτητή αστρονομίας. Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, παρακαλώ. Ονομάζεται Stefano Meschiari, είναι από την Ιταλία. Οπότε καθόλου τυχαία δεν έχει σχεδιαστεί.

Δύο εκατομμύρια (!) γύροι πλανητικών συγκρούσεων έχουν καταγραφεί, μετά από δημοσιεύματα σε διεθνή μέσα για το site. «Καθόλου άσχημα για ένα παιχνίδι που έφτιαξα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο», λέει ο κ. Meschiari. Πάμε τώρα να παίξουμε συγκρουόμενα με τους πλανήτες!

The post Φτιάξε το δικό σου ηλιακό σύστημα! Τι, νομίζεις ότι είναι εύκολο; appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα