Τουσκ: Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις- Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

15:58 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Στην επιβεβαίωση, πως δε θα ληφθούν αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής προέβη κατά την είσοδο του στον χώρο που θα διεξαχθεί, ο Ντ. Τουσκ. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στους δημοσιογράφους «το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τη δράση της στη Συρία και ειδικότερα στο Χαλέπι παραμένει ανοικτό».

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τουσκ ξεκαθάρισε πως η Σύνοδος δεν πρόκειται να συζητηθεί το ζήτημα του Brexit, καθώς, «η Μ. Βρετανία δεν έχει ακόμη υποβάλει αίτημα εξόδου από

την Ένωση».

Στο σχέδιο της συμφωνίας που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου υπογραμμίζεται, ότι το ενδεχόμενο η Ρωσία να αντιμετωπίσει κυρώσεις για το συριακό «είναι ανοικτό».

Θυμίζουμε, πως το εν λόγω ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Στόχος των χωρών της Ε.Ε. είναι να συζητήσουν για το ρόλο της Ρωσίας στη συριακή σύρραξη, ενώ, οι πρώτες πληροφορίες επισημαίνουν, πως «αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά περιλαμβανομένων και των επιπλέον κυρώσεων κατά των υποστηρικτών του καθεστώτος».

Διαβάστε επίσης:

Αντιμέτωπη με κυρώσεις για το συριακό η Ρωσία (;)- Τι αναφέρει η Ε.Ε.;

The post Τουσκ: Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις- Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Ρωσίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα