Αντιμέτωπη με κυρώσεις για το συριακό η Ρωσία (;)- Τι αναφέρει η Ε.Ε.;

14:40 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Ανοιχτό φέρεται να είναι το ενδεχόμενο η Ρωσία να αντιμετωπίσει κυρώσεις για το συριακό σύμφωνα με το σχέδιο της συμφωνίας που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Να σημειωθεί, πως οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα θέσουν το εν λόγω ζήτημα επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Στόχος τους είναι να συζητήσουν

για το ρόλο της Ρωσίας στη συριακή σύρραξη, ενώ, οι πρώτες πληροφορίες τονίζουν πως «αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά περιλαμβανομένων και των επιπλέον κυρώσεων κατά των υποστηρικτών του καθεστώτος».

Θυμίζουμε, ότι το προηγούμενο σχέδιο για το ίδιο θέμα το οποίο εγκρίθηκε τη Δευτέρα από τους ΥΠΕΞ των 28 στο Λουξεμβούργο, κάνει λόγο για ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων «κατά Σύρων» που υποστηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ και αναφέρει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, περιλαμβανομένων επιπλέον περιοριστικών μέτρων κατά ιδιωτών και θεσμών που υποστηρίζουν το καθεστώς, εάν συνεχισθούν οι ωμότητες».

Το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη συνάντηση τους με τον Βλ. Πούτιν στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ απείλησαν με κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η Καγκελάριος χαρακτηριστικά επισήμανε, πως δεν είναι δυνατόν αν αποκλεισθεί αυτό το ενδεχόμενο, ενώ από την πλευρά του πρόσθεσε «ό,τι έχει σχέση με απειλή μπορεί να είναι χρήσιμο».

photo: The Guardian

The post Αντιμέτωπη με κυρώσεις για το συριακό η Ρωσία (;)- Τι αναφέρει η Ε.Ε.; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα