Κουμουτσάκος: «Ζούμε μέρες που προσβάλουν την Δημοκρατία»

13:36 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Ζούμε μέρες που ευτελίζουν τους θεσμούς και προσβάλουν την δημοκρατία» και έκανε λόγο για «σκοτεινές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, κάποιες εκ των οποίων φέρουν τα χαρακτηριστικά παρακράτους», αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής:

«Οι εκτιμήσεις και οι θέσεις της ΝΔ

για την οικονομία επιβεβαιώνονται και από την έκθεση αυτή» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε:

«Ο προϋπολογισμός του 2017 έχει έντονο υφεσιακό χαρακτήρα, βασίζεται σε λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής. Είναι ανέφικτα τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονται μακροπρόθεσμα. Οι εκτιμήσεις αυτές, επιβεβαιώνουν τη θέση μας για λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής».

Για τα λεγόμενα του Νίκου Παππά:

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας που αναφέρουν ότι «ενδεχόμενη ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα σημάνει επιστροφή στην κατάσταση ανομίας» και απάντησε «Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στις αλλεπάλληλες προσπάθειες επηρεασμού του ΣτΕ. Τι θα συμβεί σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού για τις άδειες; Μόνο ο νόμος του κ. Παππά μπορεί να βάλει τάξη; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, όπως ορίζει το Σύνταγμα με τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, και με αξιοποίηση όλου του ψηφιακού φάσματος. Τέτοιες προβλέψεις υποκρύπτουν ένα νέο κύκλο απειλών και προσπάθειας επηρεασμού των δικαστών».

Ενώ συμπλήρωσε:

«Σε περίπτωση που ο νόμος κριθεί συνταγματικός, πάλι θα πρέπει να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί.

Για την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις του Ερντογάν:

«Το υπουργείο Εξωτερικών ζει μέρες αυταρχισμού, κακοδιαχείρισης και δυσλειτουργίας και δεν έχει την πολυτέλεια να λειτουργεί έτσι. Η περίοδος που διερχόμεθα είναι γεμάτη γεωπολιτικές προκλήσεις. Η περιοχή είναι σε ανακατάταξη. Ο βασικός μηχανισμός διαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων του υπουργείου Εξωτερικών οφείλει να λειτουργεί άψογα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, όπως διαπιστώνω με θλίψη» ανέφερε.

Κλείνοντας ο Γ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για επίσκεψη του Μπ.Ομπάμα στην Ελλάδα και δήλωσε «κάθε τέτοια επίσκεψη είναι σημαντική, ωστόσο όπως όλες οι επισκέψεις, θα κριθεί από τα αποτελέσματα». Ενώ εξήγησε «οι επισκέψεις γίνονται σε χώρες και όχι σε κυβερνήσεις».

The post Κουμουτσάκος: «Ζούμε μέρες που προσβάλουν την Δημοκρατία» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα