Γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου

14:11 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Γενική απεργία αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Στη σχετική της ανακοίνωση κάνει λόγο για συνεχιζόμενη «επίθεση ενάντια στα εργασιακά– κοινωνικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων».

Παράλληλα, απευθυνόμενη στη ΓΣΕΕ, στα Εργατικά Κέντρα αλλά επίσης και στα Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα τους

προτείνει η 24η ημέρα του Νοεμβρίου να είναι ημέρα Πανεργατικής Απεργίας.

Την ίδια στιγμή, η ΑΔΕΔΥ απευθύνεται και στις οργανώσεις των επιστημόνων, επαγγελματιών και συνταξιούχων προτείνοντας τους να συμμετάσχουν κι αυτοί στην ημέρα της κινητοποίησης.

Στην πορεία προς την Παλλαϊκή Απεργιακή κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει, πως στηρίζει αλλά και συμμετέχει σ’ όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες των Ομοσπονδιών, Σωματείων και άλλων φορέων:

«Αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική διαδήλωση σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6:00μμ, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6:00μμ, στα Προπύλαια.«Καραβάνι της Υγείας» που συνεχίζει το δρόμο του στην Πάτρα την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7:00πμ στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»Συγκέντρωση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, με κεντρικό αίτημα το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων.Κινητοποίηση την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016, στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία για την αποτροπή των πλειστηριασμών».

Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ έχει προσδιοριστεί για τις 4 Νοεμβρίου του 2016. Στόχος της είναι να ληφθεί απόφαση για τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων της για το επόμενο διάστημα.

The post Γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα