«Το test πέτυχε» | Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ σχολιάζει την έξοδο στις αγορές

08:46 27/7/2017 - Πηγή: iPop

«To test πέτυχε», σχολιάζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για τη δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με πενταετές ομόλογο. Το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας χαιρετίζει την έκδοση ομολόγου και ανταποκρίνεται θετικά στην είδηση για την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας χαρακτήρισε την έκδοση ομολόγου ως «σημαντικό βήμα» για την επιστροφή της Ελλάδας

στις χρηματαγορές.

Το χαιρετίζουμε αυτό το βήμα. Στόχος της όλης πολιτικής διάσωσης της Ελλάδας είναι να σταθεί η χώρα κάποτε στα δικά της πόδια, δηλαδή να μπορεί να καλύπτει μόνη της τις ανάγκες της στις κεφαλαιαγορές

Γι’ αυτό, συνέχισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, ήταν σημαντικό που το δοκιμαστικό ομόλογο είχε επιτυχία.

Κληθείς να σχολιάσει εάν ήταν σκόπιμη η έκδοση του ομολόγου, με το δεδομένο ότι η Ελλάδα προς το παρόν δεν έχει δανειακές ανάγκες, ο ίδιος σχολίασε πως η έκδοση του ομολόγου ήταν απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης. «Και σε ό,τι αφορά το ύψος του επιτοκίου, αυτό διαμορφώνεται από την αγορά».

Παρά το υψηλό επιτόκιο, η κίνηση αυτή της ελληνικής Κυβέρνησης ήταν ορθή. Η επιστροφή στις χρηματαγορές δεν γίνεται μονομιάς αλλά θα πρέπει να γίνεται βήμα προς βήμα και προσεκτικά. Είναι αναγκαίο να παρακολουθείται πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην αγορά και αναλόγως να σχεδιαστεί και να προετοιμαστεί η επιστροφή

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ επανέλαβε τη θέση του κ. Schäuble, ότι δεν θα πρέπει να ατονήσουν οι προσπάθειες των μεταρρυθμίσεων.

The post «Το test πέτυχε» | Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ σχολιάζει την έξοδο στις αγορές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα