Ο Ιβάν Σαββίδης, ο Φώτης Μπόμπολας, η «τρύπα» 162 εκατ ευρώ και οι ποινικές διώξεις

08:20 27/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Στον Ιβάν Σαββίδη στρέφουν, πλέον, τις ελπίδες τους οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ, το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, την Ημερησία και στις ιστοσελίδες της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ, τόσο για να αποκατασταθεί η ροή της μισθοδοσίας τους, όσο και για το αύριο.

Ήδη συμπληρώνουν 7 μήνες απλήρωτοι και των περισσοτέρων οι αντοχές έχουν εξαντληθεί. Σε ακόμη δυσμενέστερη θέση βρίσκονται εκείνοι που είναι ζευγάρια, καθώς από την αρχή του 2017 δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ να μπαίνει στο σπίτι τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θεωρείται βέβαιο ότι θα στηρίξει τους

εργαζόμενους -άλλωστε τις προθέσεις του έχει δείξει και στο Μega, καθώς (μαζί με την οικογένεια Βαρδινογιάννη) φρόντισε να πληρωθούν ένα μισθό οι απλήρωτοι επί 12 μήνες υπάλληλοι.

Το εκπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας δίνει στον νέο ιδιοκτήτη των εφημερίδων (όπως και στο νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Βαγγέλη Μαρινάκη) το δικαίωμα να μην πληρώσει, ούτε καν να αποζημιώσει, τους εργαζόμενους. Ποια κυβέρνηση πέρασε τη διάταξη αυτή; Η κυβέρνηση Σύριζα -ΑΝΕΛ.

Επίσης, ο Φώτης Μπόμπολας, που «φούνταρε» τον εκδοτικό κολοσσό τον οποίο είχε ιδρύσει ο πατέρας του Γιώργος Μπόμπολας το 1981, απαλάσσεται από τα χρέη των 162 εκατομ ευρώ που οφείλει στις τράπεζες. Με βάση ποια διάταξη; Την ίδια που αναφέρθηκε προηγουμένως, της κυβέρνησης Σύριζα -ΑΝΕΛ.

Συνεπώς, οι τράπεζες, στη θέση της πελώριας «τρύπας» των 162 εκατομ ευρώ, βάζουν μόνο 3,5 εκατ (συν όσα καταφέρουν να εξασφαλίσουν από την πώληση μετοχών ύψους 13,1% του Μega, που κατείχε η ΠΗΓΑΣΟΣ).

Υπενθύμιση: Σε έλεγχο για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή του Φώτη Μπόμπολα από το Κέντρο Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου προέκυψαν αναντιστοιχίες ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να δεσμευτούν όσα περιουσιακά στοιχεία (λογαριασμοί και ακίνητα) έχει στο όνομά του στην Ελλάδα).

Υστερόγραφο: Ο έλεγχος των οικονομικών εισαγγελέων στα δάνεια της ΠΗΓΑΣΟΣ έδειξε ζημιά ύψους 78 εκατομ ευρώ για τις τράπεζες. Για τον λόγο αυτό έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον στελεχών, τόσο των τραπεζών, όσο και της εκδοτικής επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα