Το κλειδί για υγιή καρδιά βρίσκεται στην διατροφή σου

11:23 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Αν θέλεις να είσαι υγιής θα πρέπει να δώσεις προσοχή στις συμβουλές τις οποίες δίνουν επιστήμονες σχετικά με το τι πρέπει να τρως. Χρησιμοποίησε τα σωστά υλικά, βάλε το μέτρο στη ζωή σου και θα καταπολεμήσεις τους κινδύνους, όπως καρδιακές παθήσεις, τους οποίους εγκυμονούν κάποιες κακές διατροφικές συνήθειες.

Αντικατέστησε τις λιπαρές τροφές με φρούτα και λαχανικά

Κόψε το αλάτι, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα πολλά ψωμιά και ζυμαρικά, και άρχισε να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσεις την υγεία της καρδιάς. Οι ειδικοί

σημειώνουν, μάλιστα, ότι δεν έχει σημασία μόνο το τι τρως, αλλά και πότε το τρως.

Μια επιστημονική έρευνα, την οποία πραγματοποίησαν εμπειρογνώμονες από διάφορες επιτροπές της American Heart Association, έδειξε ότι το να δίνεις προσοχή στο πόσο συχνά τρως και σε ποια χρονική στιγμή της ημέρας, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Βάλε το πρωινό στη ζωή σου

Η επιτροπή εξέτασε όλες τις διαθέσιμες μελέτες σχετικά με το πόσο συχνά τρώνε οι άνθρωποι. Με βάση αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής, η ομάδα, με επικεφαλής την Marie Pierre St-Onge, αναπληρώτρια καθηγήτρια της διατροφικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, υποστηρίζει πόσα οφέλη έχει το πρωινό. Τα επιχειρήματά της βασίζονται σε μελέτες πάνω σε όσους έτρωγαν πρωινό και σε όσους δεν έτρωγαν.

Οι μελέτες έδειξαν, ότι όσοι τρώνε πρωινό τείνουν να έχουν χαμηλότερες πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων, και ήταν, επίσης, λιγότερο πιθανό να έχουν υψηλή χοληστερόλη και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης, έτειναν να έχουν πιο φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τον μεταβολισμό του σακχάρου, κάτι που σημαίνει ότι είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν τρώνε πρωινό.

Τα δεδομένα, των μελετών αυτών δεν είναι τόσο σαφή σχετικά με τα οφέλη, που θα μπορούσε να έχει η κατανάλωση τροφής περισσότερο συχνά μέσα στη μέρα. Κάποιες μελέτες, έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πιο συχνά μέσα στην μέρα, έχουν χαμηλότερη χοληστερόλη και μειωμένο κίνδυνο διαβήτη. Όσοι, επίσης, τρώνε μικρότερα γεύματα μέσα στη μέρα μπορούν να χάσουν πιο εύκολα βάρος.

Τι επιπτώσεις θα έχεις αν τρως νωρίτερα ή αργότερα μέσα στη μέρα;

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα του ποιες μπορεί να είναι επιπτώσεις για την υγεία της καρδιάς, αν τρως νωρίτερα μέσα στην ημέρα ή αργότερα μέσα στην ημέρα, η ομάδα διαπίστωσε τα οφέλη είναι μεγαλύτερα αν τρως νωρίτερα μέσα στη μέρα παρά αργότερα. Όσες περισσότερες θερμίδες τρως νωρίς μέσα στη μέρα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις και να τις κάψεις.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο μεταβολισμός του σώματος είναι διαφορετικός κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν το σώμα είναι ενεργό από ό, τι κατά τη διάρκεια της βραδιάς, όταν ετοιμάζεται να «αποσυρθεί». Το σώμα και όλα τα όργανα έχουν ρολόγια. Υπάρχει μια χρονική στιγμή που παρέχουν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται τα όργανα και αποδεικνύεται ότι η κάψη των θερμίδων είναι ευκολότερη νωρίς μέσα στην ημέρα σε σχέση με τη νύχτα.

Επομένως, αν και περισσότερη έρευνα είναι σίγουρα απαραίτητη για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς ο χρόνος και η συχνότητα των γευμάτων μπορούν να επηρεάσουν την υγεία, παρόλα αυτά δεν θα ήταν κακό να κρατήσεις αυτές τις συμβουλές και να προσπαθήσεις να ρυθμίσεις το διάστημα των γευμάτων σου νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Οι βασικές συμβουλές για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάs σας

Photo: The Independent

The post Το κλειδί για υγιή καρδιά βρίσκεται στην διατροφή σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το κλειδί για υγιή καρδιά βρίσκεται στην διατροφή σου,